Iza nas je još jedan „Mjesec hrvatske knjjige”, renomirane manifestacije nacionalnog karaktera za poticanje čitanja koja je i ove godine obilježena diljem Hrvatske, pa tako u gradu i okolici. Već tradicionalno, novogradiška je Gimnazija i ove godine inicirala akciju „Cijeli grad čita” kojoj su se pridružile škole i ustanove s područja grada, među njima i Industrijsko obrtnička škola.

Pozornost na akciji nam je privukla mlada djevojka, učenica Industrijsko obrtničke škole Ivona Mrkonić Dragičević. Rado je pristala na razgovor i onda nam otkrila svoju ljubav prema knjizi i pisanom izričaju:

– Smatram da mladi danas, nažalost, malo čitaju. Osobno obožavam sjesti bilo gdje, pročitati knjigu, nešto napisati… Najviše me privlače knjige na temu psihologije, ali jako volim poeziju i sama je pišem. Poeziju pišem od svoje trinaeste godine, dosada, za jednu mladu osobu nisam imala nekakvo lijepo životno iskustvo i to mi je, zapravo, bila inspiracija da život krenem gledati s jedne ljepše strane i da u svojim pjesmama cijenim život. U svojim stihovima nastojim to prenijeti čitateljima. Moje su pjesme trenutno objavljene na „Top portalu”, a uskoro bi trebale biti objavljene u jednom zborniku. Poslala sam šest pjesama i sve će biti objavljene. Imam dosta napisanih pjesama i na dobrom sam putu da ih objavim u vlastitoj zbirci. Zamolila sam svoju profesoricu Hrvatskoga jezika profesoricu Josipu Trinc da mi bude mentorica i lektorica. Naravno, pristala je i hvala joj na tome, tako da hrabro krećem malim koracima do svoje prve zbirke – ispričala nam je ova vedra, simpatična mlada osoba.

Ivoni želimo puno uspjeha i ostvarenje svih životnih želja i snova, jer znate kako kažu, samo je nebo granica!

Komentari
Prethodni članakGrađevinari uvoze sve više stranaca: kolika je isplativost
Sljedeći članakOdržana komemoracija za jednog od najvećih konceptualnih i multimedijalnih umjetnika, Novogradiščanina Antuna Maračića Tunju