Ako mozeš sakupiti sva tvoja dobra djela i staviti ih na kocku, sve odjednom…Ako si spreman da ponovo kreneš, kao na početku, ne prošaptavši ni riječi, izgubivši sve uz osmijeh..Ako prisiliš svoje srce, svoje živce, svoju dušu da služe tvojim ciljevima i kad su umorni i posustali…I ako ustraješ kada sve stane, izuzev volje koja naređuje: “Drži se dobro idemo dalje”….Ako se usred gomile ne ponosiš, I ne smatraš se herojem, ako se družiš sa kraljevima; Ako te ni prijatelj ni neprijatelj ne mogu pokvariti; Ako svaki čovjek za tebe nesto znači, ali ni jedan previše; Ako daš DOBRU svaku minutu svog života, i svakog trenutka ideš pravim putem…onda si ČOVJEK!

Na Uskrsni ponedjeljak – Mladi sela Baćindol i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva  sela  gdje živi  njihov maleni Ivan Dukanović, posjetili su njegovu obitelji i uručili financijsku potporu Ivanovima roditeljima. U ime DVD-a Baćindol i Udruge Mladih Baćindol danas su svoj prilog donijeli Drago Matijašević, Željko Trčić, Tomislav Mijatović, Danijel Lucić, Mihaela Crljenković i Stjepan Lucić.

U razgovoru s roditeljima malog Ivana dogovorili su i humanitarni koncert kojeg planiraju organizirati za pomoć malog Ivana. Roditelji su posebno istaknuli odličnu suradnju i pomoć Udruge Hrabro dijete, kao i pomoć sela Baćindol koje je prvo priskočilo 2011. godine kada se Ivan razbolio.

 

 

Roditelji su duboko dirnuti s pomoći koja im pristiže sa svih strana i nisu ni slutili da će Priča o Ivanu koju smo objavili na zamolbu Udruge Hrabro dijete doseći ovolike razmjere. Blagdani su, ali ih dobri ljudi i predstavnici Ustanova svakodnevno obilaze. Najavili su se predstavnici Hrvatskih šuma, Općinskog suda u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, Policijske uprave Brodsko posavske županije, i da ne nabrajamo dalje.

 

 

U cijeloj priči o Ivanu Dukanoviću dokazali smo da iako je naša Slavonija mala, Nova Gradiška i mjesta oko nje još manja, da najjače srce kuca upravo ovdje.

Svi za jednog jedan za sve, tako se radi u našem kraju u novogradiškom kraju i brodsko – posavskoj županiji.

 

 

I za kraj jedna poruka za Udrugu Hrabro dijete, njihovu djecu i roditelje:
Ako mozeš ostati miran kad na tvom putu Svi izgube glavu i prstom pokazuju na tebe,
Ako sačuvaš povjerenje kad svi ostali sumnjaju, ali ako im ne zamjeriš što nemaju povjerenja;
Ako ti čekanje ne predstavlja mnogo muke; Ako ne lažeš kad čuješ laži o sebi, Ili ako ne mrziš kad tebe mrze;
Ako znaš da primiš pobjedu i poraz…Da primiš jednako i jedno i drugo;
Ako mozeš podnijeti da tvoju istinu varalice iskrivljuju da bi lakše prevarili budale;
Ako vidiš kako u komadice razbijaju tvoj cilj i IPAK se sagneš da podigneš i pokupiš ostatke i od njih napraviš nešto – onda si ČOVJEK!

Hvala svima koji pomažu malog Ivana Dukanovića, njegove roditelje i Udrugu Hrabro dijete.
Ivanov žiro račun u Zagrebačkoj banci, Iban broj računa je: HR7623600003116145536 na ime: Ivan Dukanović – pomozimo u svrhu lijecenja 4-godišnjeg dječaka, adresa Ivan Dukanović, Baćindol 141, Općina Cernik.

Autor: Radiong

Komentari
Prethodni članakMijo Kladarić – čovjek koji je Hrabroj djeci vratio Uskrs
Sljedeći članakU Župi Kraljice sv. Krunice obilježili Vazmeno trodnevlje i Uskrs (photo)