LUŽANI – Nakon što su provjerili kako se Brođani ponašaju i pridržavaju li se pravila u trgovačkim centrima, jučer je redakciju SBplus-a nazvala zdravstvena djelatnica, pogođena činjenicom da dio građana ulaže sve napore u sprječavanje širenja koronavirusa, dok se ostali ponašaju bezobzirno – ne mareći za svoju i tuđu sigurnost.

– Nisam paničar niti sam osoba koja je inače sklona cinkati i za svaku sitnicu zvati medije, no sljedeća me situacija itekako povrijedila i smatram kako moram reagirati. Zdravstveni sam djelatnik i, zajedno sa svojim kolegama, radim sve kako bih bila odgovorna na svom radnom mjestu i kod kuće. Trudimo se pomoći ljudima, zaštititi ih, spriječiti daljnje širenje virusa. No, zbog nesavjesnih pojedinaca, ovakvo bi ponašanje moglo potrajati. Naime, jučer su mladi – njih oko dvadesetak – u Lužanima pokraj Orljave organizirali druženje. Roštiljali su, jeli i pili. Bez ikakvog poštivanja mjera koje su na snazi. – za SBplus kazala je medicinska sestra koja je željela ostati anonimna.

Kako bude odmicalo vrijeme, građanima će – jasno je – biti sve teže boraviti isključivo u kući i suzdržati se od okupljanja i druženja. No, bitno je podsjetiti kako je smanjenje socijalnih kontakata trenutno jedini način da se stvari koliko-toliko održe pod kontrolom.

Ako to ne želimo učiniti za sebe jer smo mladi i u naponu snage, učinimo to za druge koje zaraza ovakvim virusom, može stajati života.

Izvor: SBplus
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari