Otkup zlata stoljećima je prisutan u zlatarskoj branši. No tek pojavom tvrtke Auro Domus krajem prošlog desetljeća, ta se djelatnost „profesionalizirala“, uz djelatnike posebno educirane isključivo za procjenu i otkup zlatnih predmeta. Iz brojnih poslovnica za otkup zlata stižu i zanimljive priče. Usluge otkupa zlata tvrtke Auro Domus svakog mjeseca koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi diljem Hrvatske, među kojima su i mnogi stanovnici Nove Gradiške.
Iskustva koja su imali prilično su različita. S jedne je strane neskriveno oduševljenje kada im se nekoliko komada nakita procijeni na više stotina eura, daleko iznad očekivanja, a s druge razočaranje saznanjem da je „obiteljsko nasljeđe“ zapravo vješta imitacija zlata koja nema vrijednosti na tržištu.
Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je dvjesto tisuća eura. Ipak, tada se radilo o otkupu investicijskog zlata, a ne lom-zlata koje se najčešće otkupljuje u Auro Domusovim poslovnicama. Većina otkupljenog zlata otpada na stari nakit. Upravo se tu kriju i najveće isplate u gotovini, koje su dosezale i nekoliko tisuća eura.
Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, riješili financijske dubioze… Jedna klijentica iz Nove Gradiške je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Djelatnici iz poslovnica za otkup zlata ističu kako su iskustva građana uglavnom pozitivna. Zadovoljni su jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.
Kako ističu djelatnici, često se dogodi da klijenti dođu iskoristiti mogućnost besplatne procjene svojeg nakita, pa se – iznenađeni visokom otkupnom cijenom – na koncu odluče i na prodaju. Stoga je lako napraviti prvi korak: dovoljno je doći u poslovnicu u Novoj Gradiški, na adresu Jurja Haulika 1 i zatražiti besplatnu procjenu. Nakon nekoliko minuta saznat ćete isplati li se prodati zlato ili ćete ga zadržati.
Radno vrijeme poslovnice možete pronaći na poveznici, a za sve upite dostupan je i besplatan broj telefona 0800 73 72.

 

Komentari
Prethodni članakNovi projekt Športske Udruge gluhih Nova Gradiška – potpisan ugovor sa Ministarstvom turizma i sporta
Sljedeći članakNakon brojnih pritužbi mještana: Nove kamere za mjerenje brzine na području općine Nova Kapela!