Od kraja ljeta pa sve do zimskih dana, mandarine su neizostavno voće u košaricama naših domova, međutim nakon prvog vala uživanja u istima, nerijetko nam i dosade. Bogate vitaminima, pa samim time i iznimno zdrave, mandarine osim u “sirovom” obliku ukusne su i u kolačima, sokovima, ali i džemovima i marmeladama. Upravo jedan ukusni recept za marmeladu od mandarina smo isprobali i mi, te ostali oduševljeni.
Od sastojaka vam ne treba puno, a priprema je itekako jednostavna. Stoga, usmjerite pogled dolje na recept za marmeladu koja će vam zamirišati cijelu kuhinju, a u kojoj ćete uživati tijekom zimskih dana.
Sastojci za marmeladu od mandarina:
2 kg očišćenih mandarina
800 g šećera
2 žličice cimeta
Priprema:
1. Očistite mandarine od kore i bijelih niti.
2. Uzmite veliki lonac debelog dna, stavite do polovice očišćene mandarine pa dodajte šećer i cimet. Lagano zgnječite vilicom i ostavite tri sata poklopljeno na hladnom mjestu.
3. Kuhajte na laganoj vatri oko 60 minuta povremeno miješajući. Pojačajte vatru i neprestano miješajući kuhajte još 15 minuta.
5. Izmiksajte smjesu štapnim mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa vruće ulijte u sterilizirane staklenke.
Savjet: Prema želji nakon miksanja ubacite džemfix i kuhajte još 10 minuta na laganoj vatri kako bi marmelada bila gušća, a za dodatnu aromu možete ubaciti i klinčić ili malo vanilije.
U slast.