Tijekom produženog vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirana su 22 kaznena djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno devet prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama (u kojima su tri osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene) te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, evidentirano je sedam događaja narušavanja javnog reda i mira.

DVIJE OSOBE TEŠKO OZLIJEĐENE U PROMETNOJ NESREĆI

Na kolniku županijske ceste ŽC4126 u blizini mjesta Opatovac, u nedjelju (17. travnja) oko 20 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 22-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 0,75 g/kg alkohola u krvi, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, neosiguranim i tehnički neispravnim osobnim automobilom. Vozač i 19-godišnji suvozač nisu koristili zaštitni sigurnosni pojas prilikom vožnje. U jednom trenutku, alkoholizirani vozač je vozilom prešao na travnatu površinu, izgubio nadzor nad vozilom i sletio na poljoprivrednu površinu, gdje se zaustavio.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su 19-godišnjak i 22-godišnjak, koji su prevezeni u Opću bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su zadržani na liječenju.

Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, te prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

ISKLJUČENI IZ PROMETA ZBOG ALKOHOLA

U petak oko 15,30 sati, u Okučanima, policija je kontrolom vozača i vozila očitala prisutnost alkohola (1,82 promila) kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila. Daljnjim provjerama, policijski službenici su utvrdili da počinitelj upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim automobilom, kao i da upravlja vozilom pod utjecajem droga.

Istog dana, oko 23 sata, u Novoj Gradiški, zaustavljen je 23-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg alkohola u krvi.

Svi sankcionirani vozači su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Policija protiv svih počinitelja podnosi prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

NARUŠAVALI JAVNI RED I MIR

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda je evidentirano sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira, te su policijski službenici nakon provedenog prekršajnog istraživanja protiv počinitelja podnijeli optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U ugostiteljskom objektu u Novoj Gradiški, dana 15. travnja, oko 17 sati, pod utjecajem alkohola, verbalno i fizički, javni red i mir su narušavali 31-godišnjak i 32-godišnjak. U organizmu počinitelja, očitane su koncentracije alkohola od 1.81, odnosno 2.69 promila alkohola u organizmu.

Istog dana, oko 18.30 sati, ispred trgovine, pod utjecajem alkohola od 2.14 g/kg alkohola u krvi, javni red i mir je narušavao 70-godišnjak, koji je bez posebnog povoda riječima vrijeđao 55-godišnjaka.

16. travnja, oko 19 sati, u ugostiteljskom objektu u Okučanima, došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog narušavanja javnog reda i mira, od strane više osoba koje su bile pod utjecajem alkohola. U događaju je sudjelovalo ukupno šest alkoholiziranih osoba u dobi od 20 do 48 godina. Prilikom fizičkog sukoba, 21-godišnjak je, iz osobnog automobila, izvadio čekić kojim je zadao udarac 28-godišnjaku. U ovom događaju tri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede, a liječnička pomoć im je pružena od strane djelatnika Hitne medicinske pomoći. Prekršajno je sankcionirana i djelatnica ugostiteljskog objekta, zbog usluživanja alkoholnih pića osobama koje su pod utjecajem alkohola.

Svi počinitelji prekršaja, za koje je postojala opasnost da će i nakon policijskog postupanja nastaviti s činjenjem prekršaja, su smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Komentari
Prethodni članakZlato – investicija za sva vremena
Sljedeći članakKino Nova Gradiška prikazuje: Sjevernjak