Iako je ove godine trebao biti 15. jubilarni, zbog situacije s pandemijom koronavirusa ove ćemo godine ipak, imati 14. po redu „Advent u našem gradu”, manifestaciju koju već niz godina organizira Turistička zajednica grada Nove Gradiške u suradnji s Gradom Nova Gradiška.

Kako je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji istaknuli Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška i Bernard Kumić iz Agencije “Motionplay”, svi će se sadržaji odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama i vani, a očekuje nas niz događanja.

„Advent u gradu” kreće sljedeće subote, 27. studenog u 17,00 sati svečanim otvorenjem klizališta koje će i ove godine biti smješteno u Gradskom parku. Organizacija je povjerena Društvu „Naša djeca”, a očekuje nas nastup Plesnog studija „Marine Mihelčić”, a mališane će dočekati i poznate maskote iz crtića. Svečano otvorenje ovogodišnjeg „Adventa u našem gradu” bit će istoga dana, u 18,30, a prije toga kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije upalit ćemo i prvu adventsku svijeću:

– Tijekom cijelog mjeseca organizirat će se niz kreativnih i plesnih radionica za mališane, predstave za djecu, druženje i slikanje s Djedom božićnjakom. Na prostoru ispred zgrade Gradske uprave bit će postavljen božićni sajam, a u kućicama kraj gradske fontane moći ćemo uživati u bogatoj gastro i eno ponudi. Svakog vikenda bit će organiziran i glazbeni program, stoga nas očekuju nastupi grupa „Stakleni hotel”, „Dominik&co”, Mateja Predojevića Petrića, grupe Babylon& Meri Andraković, Tamburaškog sastava „Satir”, a tu su i glazbene slušaonice, house party i još puno toga. Na sam Badnjak, 24. prosinca održat će se tradicionalni koncert Gradske glazbe uz ribu i kuhano vino. Svake subote palit će se i adventske svijeće, i vjerujem da ćemo sa svim ovim programima koje organiziramo na najljepši mogući način provesti ovo vrijeme Došašća, vrijeme ljubavi, sloge, mira i zajedništva.

 

Komentari
Prethodni članakI ovako se uči: Učenici Industrijsko obrtničke škole posjetili vinariju Krauthaker i nastavnu bazu Veleučilišta iz Požege
Sljedeći članak78 novoboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, tri osobe preminule