Tvrtka Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. u suradnji s partnerima, provodi projekt Inovativne tehnologije za jačanje poslovanja poduzeća i unapređenje poslovnog okruženja (iNnovaNet), a iz programa: Interreg – IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina- Montenegro. Nositelj projekta je Zenička razvojna agencija ZEDA, dok su ostali partneri Tehnopolis i Grad Gradiška.

-Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca; od 15.9.2020. do 14.9. 2022.godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.338.526,66 EUR od čega EU financira 85%, dok prijavitelj i partneri financiraju 15% ukupne vrijednosti projekta. Financijski udio projektne prijave Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. iznosi 318.929,72EUR, od čega bespovratna sredstva iznose 271.090,26EUR.

-Za potrebe projekta, tvrtka Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. početkom prosinca potpisala je s tvrtkom DMG MORI Balkan GmbH ugovor o nabavi 5osnog CNC obradnog centra s robotskom čelijom i pripadajućom opremom. Ovaj visokovrijedni obradni centar će biti namijenjen za edukaciju učenika i studenata kako bi novim stečenim kompetencijama postali spremni za tržište rada, kao i za potrebe poduzetnicima, koji će imati potrebu usavršiti svoje djelatnike radom na ovom stroju i primijeniti nove tehnologije u svome poslovanju.

Nabavom ovog stroja Industrijski park Nova Gradiška ne samo da dobiva jedan od najmodernijih CNC obradnih centara, nego i učvršćuje svoje mjesto kao leadera metalske industrije u ovoj regiji – ističu u novogradiškom Indutrijskom parku.

Komentari
Prethodni članakNova metoda krađe: Plastična boca zaglavljena između kotača i blatobrana? Oprez, ukrast će vam automobil!
Sljedeći članak72 novozaražene osobe na području Brodsko posavske županije