U sklopu svečanosti otvaranja poduzetničkog inkubatora Vinkovci ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je 34 odluke o financiranju temeljem Poziva „Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija“. Industrijskom parku Nova Gradiška d.o.o. kao poduzetničko potpornoj instituciji u sklopu navedenog Poziva dodijeljena je Odluku o financiranju za projekt „Poslovni kompas“.

Ukupna vrijednost projekta je 555.460,58 HRK, dok je intenzitet sufinanciranja 75% te bespovratna sredstva iznose 416.595,40 kn.

Opći cilj projekta ”Poslovni kompas” je doprinijeti promicanju i razvoju poduzetništva u BPŽ stvaranjem povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća te razvojem visoko kvalitetnih usluga poslovne podrške za MSP-ove, a što će imati povoljan utjecaj na regionalni razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti županije.

U okviru projekta planirano je da će 160 poduzetnika, a od čega minimalno 75 MSP-ova koji posluju manje od 36 mjeseci, biti informirano o mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata iz sredstava EU i nacionalnih izvora, umrežavanju i internacionalizaciji poslovanja te o koristima korištenja raznih tipova poslovne podrške za njihov rast i razvoj kroz radionice, e-newslettere te putem elektroničke pošte.

Osim informativnih radionica, u sklopu projekta organizirat će se i konferencije te okrugli stolovi na temu EU natječaja, internacionalizacije, društvenog poduzetništva, obrazovanja za poduzetništvo i dr., a kojima je cilj povezivanje te razvoj suradnje između dionika iz javnog, privatnog i obrazovnog sektora.

Očekivani početak provedbe projekta „Poslovni kompas“ je u travnju 2020. godine, a predviđeno trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Izvor: Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.

 

Komentari
Prethodni članakOsjetno pale cijene svih goriva
Sljedeći članakAsfaltirana još jedna ulica u Novoj Gradiški, ovoga puta braće Radića