U sklopu projekta Industrijskog parka „Učenjem do znanja- znanjem do zapošljavanja” 15 polaznica uspješno je završilo program osposobljavanja za njegovateljicu te su im uručena uvjerenja o osposobljavanju. Edukacija se odvijala u Pučkom otvorenom učilištu Auto moto centar Nova Gradiška, a praksa je odrađena u Općoj bolnici u Novoj Gradiški.

Projekt je to iz Europskog socijalnog fonda koji se realizira su sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 20014. – 2020.. Njegova ukupna vrijednost iznosi 1.117.501,20 kuna od kojih su sredstva EU u iznosu od milijun kuna. Ukupno razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca.
Nositelj je projekta Industrijski par Nova Gradiška d.o.o., a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko posavske županije i Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška. Cilj projekta je razvojem sustava za potporu održivom zapošljavanju ranjivih skupina potaknuti usklađenje ponude i potražnje na tržištu rada te pridonijeti povećanju konkurentnosti gospodarstva i kvalitete života u Brodsko posavskoj županiji.

– Kroz projektne aktivnosti 85 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina pohađat će projekte osposobljavanja i usavršavanja, od čega će 91% (77) polaznika uspješno završiti te steći diplomu ili potvrdu prilikom izlaska iz projekta. Ciljne skupine projekta su one najugroženije i dugotrajno nezaposlene osobe; mladi bez radnog iskustva, žene iznad 45 godina, osobe s niskim stupnjem obrazovanja i osobe s intelektualnim poteškoćama – istaknuto je na uvodnoj konferenciji ovog projekta u travnju prošle godine.

Polaznici navedenih kategorija u sklopu ovih projektnih aktivnosti pohađaju programe osposobljavanja i usavršavanja za zanimanja: zavarivač (TIG – 5 polaznika), MAG (10 polaznika), REL (10 polaznika), plamenom (5 polaznika)., CNC obrada metala – 30 polaznika, njegovateljica 20 polaznika, osnove njemačkog jezika 10 polaznika.

– Ponosni smo na uspjeh naših vrijednih polaznica. Dio njih je ovim osposobljavanjem već pronašao željeni posao, a isto želimo i ostalima – ističu u Industrijskom parku.

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Sve češće dragovoljne predaje oružja
Sljedeći članakU Brodsko – posavskoj županiji 89 novih pozitivnih osoba