Dana 17. listopada 2018. godine u ime TZ Brodsko-posavske županije direktorica Turističkog ureda gospođa Ružica Vidaković primila je i izrazila dobrodošlicu u hotelu Stupnički Dvori gospodinu Niranjan Senapaty iz Indije i gospodinu Antu Skračića predstavniku turističke agencije ADRIATIC DMC Ltd iz Dubrovnika.

Sastanku su prisustvovali i gospodin Mato Marijić, vlasnik lovišta iz LU „SJEVERNI DILJ“ i gospodin Željko Vlaisavljević, magistar inženjer zootehnike i inženjer lovstva i zaštite prirode iz Slavonskog Broda iz LU „LADA NIVA“. Nakon intenzivnih dogovora TZ Brodsko-posavske županije i predstavnika turističke agencije ADRIATIC DMC ltd iz Dubrovnika, večeras su u svom prvom inspekcijskom lovu u pratnji iskusnih vodiča i lovaca iz LU „SJEVERNI DILJ“.

Naime u kolovozu ove godine TZ Brodsko-posavske županije dobila je upit od turističke agencije ADRIATIC DMC Ltd iz Dubrovnika za pomoć u pronalaženju lovačkih društava koja posluju na komercijalnoj osnovi na području Brodsko-posavske županije. Agencija je tražila za svoga partnera iz Indije s kojim surađuje unazad par godina partnere u Hrvatskoj za mogućnosti pružanja usluga lovnog turizma. Radi se o grupama lovaca iz Indije koji su prvi puta u Brodsko – posavskoj županiji. Do sada su bili u Europi jedino u Mađarskoj i Portugalu. Sljedeća grupa od 20 do 22 člana – lovca, bi došla u narednih mjesec dana.

Zanimljivo je da su interes za lovni turizam sa ovoga tržišta u Indiji također iskazale i ženska populacija koje također aktivno sudjeluje u lovnom turizmu . Također smo doznali od gosta iz Indije gospodina Niranjan Senapaty, da je u njegovoj zemlji lov gotovo zabranjen te da zbog toga putuju u druge destinacije i imaju veliki interes i pozitivna iskustva u destinacijama u kojima su do sada bili u europskim zemljama. Ostaje nam za nadati se da ćemo ostaviti dobar dojam kao domaćini i steći status poželjne destinacija za ovu vrstu turizma.

Budući je hotel Stupnički dvori najbliža lokacija spomenutom lovištu, gosti su se odlučili da budu ovaj puta smješteni u hotelu u Brodskom Stupniku. Uz kraći razgovor o turističkom potencijalu naše županije te dogovorima o uobičajenim pravilima i aktualnim zakonima kada je u pitanju lovni turizam Turistička zajednica će nastaviti na suradnji sa agencijama i svim zainteresiranim stranama u sustavu koji žele i mogu poticati turistički potencijal naše županije.

Autor/Foto: Ružica Vidaković, direktorica TZ BPŽ

Komentari
Prethodni članakNovogradiščani vice prvaci Hrvatske u pikadu
Sljedeći članakOdržana uvodna konferencija projekta “Centar za edukaciju nezaposlenih osoba Staro Petrovo Selo”