Siječanj je u Novoj Gradiški već godinama rezerviran za rukomet i prijateljstvo. Potvrđuje to tradicionalno sportsko natjecanje, Međunarodni turnir rukometnih veteranaIvo Petranović“, pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice u „režiji“ novogradiške udruge Rukometnih veterana, organiziran u sjećanje na velikog zaljubljenika u rukomet.

Sve je počelo prije 13. godina kao turnir „sv. Vinko“, prve 4 godine sudjelovao i Ivo Petranović, a nakon njegove smrti, u spomen na ovog velikog čovjeka koji je neizmjerno puno učinio na promociji sporta i Nove Gradiške, Međunarodni turnir nosi njegovo ime, a sada je ova priča izrasla u respektabilnu međunarodnu priču prepoznatu diljem regije.

11. Međunarodni turnir rukometnih veterana IN MEMORIAM Ivo Petranović održan je 26. i 27. siječnja u dvorani novogradiške ETEŠ.

Ove godine na turniru se natjecalo 14 muških i 7 ženskih ekipa iz Hrvatske i zemalja bivše Jugoslavije, od Makedonije, Srbije, BiH do Slovenije.

Svečano otvorenje turnira kao i dosadašnjih godina ostavljeno je za subotu, drugi dan natjecanja i druženja. Prigodnim riječima turnir je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić.

Svi okupljeni na otvorenju složili su se kako osim sportskog duha u dvorani prevladava i onaj prijateljski, jer ipak je ovaj turnir koncipiran kao jedno veliko druženje, razmjenjivanje iskustava, sklapanje prijateljstava i uživanje u onome što sport ljudima čini pozitivno, osim što pridonosi zdravlju, spaja ljude, briše sve granice i proširuje vidike.

Ivo Petranović zasigurno bi i ove godine bio ponosan na svoj grad, na svoje sportaše, na svoje prijatelje, na svoje, po uzoru na njega, velike ljude u kojima će dok su oni živi, živjeti i Ivo.

Što se sportskog djela tiče u ženskoj konkurenciji pobjednik je ekipa Brod koja je u finalu svladala Moslavinu iz Kutine s 9:7, dok je 3. mjesto zauzela ekipa Zaprešić.

U Muškoj konkurenciji do 50 godina, pobjednik je ekipa Sloboda iz Tuzle koja je u finalu svladala Sarajevo, dok je 3. ekipa Čakovec. U kategoriji preko 50 godina pobjednik je ekipa Novi Sad.

Komentari
Prethodni članakVažna pobjeda HMNK Nova Gradiška u derbiju 11. kola 1. HMNL / video
Sljedeći članakPrevencija prije svega: Novogradiščani obilježili Dan mimoza