U 23:37  Novoj Vladi podršku su dali sljedeći zastupnici: njih 59 iz Domoljubne koalicije, 14 iz Mosta, dva Bandićeva zastupnika, dva Glavaševa, Radimir Čačić, Gordana Rusak i četiri zastupnika manjina – Rašković, Juhasz, Bilek i Lekaj Prljaskaj.

Evo što je novi Premijer rekao sinoć u Saboru RH :’Strpljivo i pažljivo sam slušao. Ovaj Sabor je podijeljen, očekivao sam više. Moja firma bi propala da smo satima pričali o ustašama. Došao sam kao Hrvat iz Kanade, ovo mi je čast.

Ja sam bio manjina u Kanadi i meni su manjine bogatstvo, nismo gledali odakle je netko. Ideje su mi bile bitne. Vidim prednosti u manjinama.

Hvala Bogu nisam opterećen prošlosti, došao sam ovdje pomoći. Ostavio sam plaću, treba li mi ovo, ne treba, ali preuzeo sam izazov. Neću se nikad zatvoriti, meni je bitno čuti drugo mišljenje. Ideologije me neće skrenuti s puta.

Ima stvari iz Kanade koje su dobre, ali ima i Hrvatska. Ja se nadam da narod nije podijeljen, a ako je, onda je na nama da ga spojimo.

Jasno mi je da nije svima lako. Meni cilj da svima podignem standard života. Gospodin Čačić je rekao da trebaju vrijeme i rezultati te to i ja tražim. Uvjeren sam da će ono što sam postigao biti korist ovoj zemlji.

Kolegama iz SDP-a, HNS-a i IDS-a mogu reći da smo radili s ciljem poboljšanja situacije u Hrvatskoj. Pitajte što sindikati misle o meni, mogu vam ja reći, ali bitno je što od njih možete čuti.

Slažem se s gospođom Tireli, bivša Vlada je isto uvela dobre stvari. Ja sam vrlo transparentan, odite na internet i pogledajte. Investitori su počeli kupovati hrvatske obveznice.

Nisam političar, nadam se da ću nešto naučiti u ove četiri godine. Građani Hrvatske su mi najbitniji indikator. Došao sam za njih, žrtvovat ću se za njih. Ne idem nigdje, hvala za vaš input. Idemo raditi’, rekao je u svom obraćanju mandatar Orešković.

Komentari
Prethodni članakMemorijalni turnir rukometnih veterana ” In memoriam Ivo Petranović” – PRVI DAN / Foto
Sljedeći članakDan mimoza – podsjetnik za sve žene / Foto