Godišnje su skupštine svake udruge ili društva vrijeme za rezimiranje rezultata, postignuća i učinaka u razdoblju iza nas. Uglavnom protokolarne, s već unaprijed utvrđenim dnevnim redom, ogledalo su i slika rada svakog društva. No, godišnje skupštine novogradiške Udruge „Pozitiva“ svojim pozitivnim pristupom, ambijentom i dobrim vibracijama, nekako se izdvajaju od ostalih.

Od 2010. godine kada je nekolicina entuzijastkinja hrabro došla na ideju da pokrenu nešto novo u gradu i za sve nas, ostvarile su puno i svojim radom i akcijama postale prepoznatljive u brojnim akcijama usmjerenim prije svega prema mladoj populaciji, no s vremenom su „odradile“ i sjajne akcije za naše umirovljenike, osobe treće životne dobi i pokazale da i ta „zlatna dob“ itekako može biti zanimljiva, vedra i sretna.

 

Kako je sinoć istaknula predsjednica „Pozitive“ Mira Linjaković, godina na izmaku bila je itekako „plodonosna“ i bogata aktivnostima koje su se odvijale kroz nekoliko projekata koje su realizirale u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, udrugama i ustanovama s našeg područja. „S rukom u ruci u prvi razred“, „Od igre do ovisnosti“, „Korak bliže osobama treće životne dobi“ projekti su s kojima se s pravom ponose, a obilježile su i niz datuma te u skladu s njima organizirale i prigodne radionice, okrugle stolove, predavanja, fokus grupe, edukativne seminare…
„Tjedan mozga“, „Tjedan psihologije“, Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga, iznimno uspješni 4.“ Dani otvorenih vrata udruga“ te druženje s umirovljenicima „Za osmijeh starijih osoba“, stručni skup za voditelje školskih preventivnih programa na izuzetno aktualnu temu otkrivanja ranog pijenja alkohola kod mladih ljudi, dio su brojnih aktivnosti koje su realizirale naše „Pozitivke“.

Stoga, s pravom nastavljaju dalje i u ovoj godini. Radionica za roditelje u okviru projekta „S rukom u ruci do prvog razreda“, igraonice za socijalno učenje, socijalizacijske grupe i odlično odabrana tema za mlade „Povratak iz virtualnog svijeta u svijet prirode“, tribina uz Svjetski dan zdravlja na temu „Poremećaj hranjenja kod djece i mladih“, još jedan „Dan otvorenih vrata udruga“ te novi projekti, zadatci su koje su članice „Pozitive“ postavile i u ovoj godini.
A kako ništa ne žele prepustiti slučaju i formalnostima godišnjih skupština, u Tjednu psihologije u kojemu se nalazimo, za sve nazočne izvrsno predavanje na temu „Stres naš svakidašnji“ održala je psihologinja Ivana Tomić – Pavlović. Budući su uz članice „Pozitive“, godišnjoj skupštini nazočile i odgajateljice Dječjeg vrtića Nova Gradiška te predstavnici medija (a, nitko od njih nije na stres imun) i sinoćnje je predavanje palo „na plodno tlo“.
Stoga, kako je, naravno, s osmijehom najavila prva među „pozitivkama“, predsjednica Mira Linjaković: Idu dalje, pozitivno, naravno!

 

Komentari
Prethodni članakRazmjena starih sorti sjemena
Sljedeći članakIzložba “Dani poslije”