Svi oni koji su ikada imali neko iskustvo s požarom, najbolje znaju koliko je to traumatično. Proteklog vikenda požar je zahvatio obiteljsku kuću u kojoj živi mlada majka Valentina Butina s dvije curice, četverogodišnjom Julijom i jednogodišnjom Helenom.

U noći na subotu oko ponoći požar je zahvatio kuću, Valentina je bila sama u kući s djevojčicama i čim je osjetila dim s djecom je, doslovce, iskočila kroz prozor. Uspjela je spasiti dječji krevetić, bračni krevet i stol, a sve ostalo progutao je plamen. Stigli su vatrogasci, u pomoć priskočili susjedi, no bilo je prekasno. Unutrašnjost kuće u potpunosti je izgorjela, a mlada obitelj u sekundi ostala bez krova nad glavom. Valentinu smo zatekli kako čisti kuću i pokušava osposobiti makar jednu sobu u kojoj bi mogle živjeti.

– Djeca su trenutno kod moje majke u Mašiću, ali je i ona bolesna, teško joj je i ne želim je opterećivati. Kuću smo kupili na kredit, imamo još tri godine otplate kredita, tek smo krenuli sa životom. Suprug je otišao raditi u Njemačku kako bi mogli živjeti. Strašno je sve to. Kada sam vidjela da gori kuća, na pameti mi je bilo samo kako spasiti svoju djecu. Po prirodi sam paničar, ali ovoga puta majčinski nagon bio je jači. Samo sam mislila kako ih spasiti. Hvala Bogu, živa glava, sve ostalo će biti. Ljudi su mi priskočili u pomoć, dobili smo nešto odjeće, pelena, ali to nam nije dovoljno. Da nam je samo kuhinja i nešto najosnovnije da mogu nastaviti živjeti ovdje sa svojom djecom – priča nam Valentina.

Teško je opisati taj osjećaj i tu silnu tugu i tišinu koja se nadvila nad kućom ove mlade obitelji. Miris dima, izgorjele stvari, dječje igračke, namještaj…

Živimo u nesigurnim vremenima, svatko od nas u svakodnevnoj je borbi za egzistenciju, ali možda je ovo prilika zastati i pomoći drugome. Valentini treba sve, ide zima, ostalo joj je, kaže, dva i pol metra drva. Svaka pomoć je dobrodošla, u građevinskom materijalu, odjeći, kućanskim aparatima, namještaju… Ukoliko možete, pomozite. Možete je potražiti u Šumetlici na kućnom broju 25 ili nazvati na telefon 097/642-83-84.

 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Za smrt nema vremena
Sljedeći članakEvo kako brzo i lako do gotovine – otkup zlata u Auro Domusu