U školske klupe danas su, između ostalih, sjeli i učenici novogradiške Industrijsko obrtničke škole. Ovoga jutra zatekli smo puno okupljenih učenika radosnih što će ove godine, iako i dalje u pandemijskim uvjetima, ipak sjesti u školske klupe. Okupljenim učenicima, uz srdačnu dobrodošlicu obratila se ravnateljica Industrijsko obrtničke škole Mirela Brlić Trnka te im poželjela sretan povratak u školske klupe a učenicima prvih razreda zahvalila na odabiru školovanja za neko od zanimanja upravo u ovoj školi.

– Pred nama se i ove godine nalazi mnoštvo izazova. Pandemija virusa COVID 19 još uvijek traje, stoga u svom radu nastavljamo s pridržavanjem preporučenih protuepidemioloških mjera. Prilikom ulaska u zgradu škole dezinficiramo ruke. Ulazimo s maskom na licu i držimo ju na licu u svim zajedničkim prostorijama (hodnici, sanitarni čvorovi, knjižnica, zbornica…). U učionicama u kojima je dovoljno prostora i klupe su udaljene dva metra jedna od druge maske mogu skinuti i učenici i nastavnici. Isto se odnosi i na boravak u školskim praktikumima i radionicama. Novost u odnosu na prošlu školsku godinu je da će se nastava odvijati samo u jutarnjoj smjeni.
Pred nama je puno posla i izazova, ali vjerujem kako ćemo zajedničkim radom i trudom, uz međusobno razumijevanje i strpljivost svih nas savladati prepreke i poteškoće na koje budemo nailazili tijekom godine – istaknula je Brlić Trnka.

Pridružujemo se čestitkama, i želimo svim učenicima i nastavnicima sretnu, uspješnu i zdravu novu školsku godinu!

Autor: Natalija Durman

 

Komentari
Prethodni članakZapočela nova školska godina, školsko zvono zazvonilo u OŠ “Matija Gubec” Cernik
Sljedeći članakS nešto blažim mjerama započela nova školska godina