Ovih dana Hrvatskom vlada panika uzrokovana naglim rastom broja oboljelih od koronavirusa. Jedna od posljedica panike su i opustošene police u velikim trgovačkim lancima.

Diljem grada dolazi do brojnih promjena i izmjena u radu kafića, bolnica i drugih ustanova. Novogradiška gradska tržnica nastavlja s radom, dok se nedjeljni buvljak ukida do daljnjeg. Cijene povrća i voća na tržnici su pristupačne svima, a ponuda uistinu bogata. OPG iz Garešnice svoje pekarske proizvode ponudio je i u Novoj Gradiški. Domaće kiflice, kukuruzni kruh, kruh ispod peke, sve su to domaći proizvodi koji mogu stajati duže i nakon nekoliko dana kruh je ukusan, poručuje prodavačica koja garantira kvalitetu svojih proizvoda.

Na pitanje što će ako ne proda i ne zaradi, rekao nam je da će podijeliti susjedima, bolje i to nego da propadne u ovo teško vrijeme kad svi stvaramo neke zalihe. Stalno perem ruke i to je to – rekao nam je jedan od prodavača. Promet je pao, kažu, ali i dalje ima kupaca koji vjeruju u male poljoprivrednike i domaće proizvode. Okružena sam ljudima. Ne bojim se zaraze, ali treba biti na oprezu – poručila je prodavačica.

Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske začine iz domaće radinosti. Kako obično šećer dolazi na kraju, na novogradiškoj tržnici u ponudi je nešto još slađe, a to je domaći med. Ponuda na novogradiškoj tržnici postaje sve raznovrsnija, stoga ju svakako vrijedi posjetiti. 

Komentari