U srijedu, 21. travnja, održano je međužupanijsko natjecanje učenika u disciplini pomoćni kuhar i slastičar. Na natjecanju je sudjelovala i Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška:

– Našu školu predstavljala je učenica 3. TES razreda Gabrijela Gazibarić pod stručnim vodstvom mentorice Irene Curić. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Jadranska rapsodija”. Zadatak učenicima bio je izraditi tri različita kanapea: mesni, riblji i vegeterijanski te ih ukrasiti u skladu sa zadanom temom. Iznimno smo ponosni na rad naše učenice te joj čestitamo na sudjelovanju i uspjehu – ističe pedagoginja ove škole Marija Luketić.

Zadovoljna je i ravnateljica škole Mirela Brlić Trnka:

– Domaćini smo i natjecanju instalatera kućnih instalacija koje će se ove godine provoditi online. Tu je i ovo natjecanje učenika u disciplini pomoćni kuhar i slastičar. Mislili smo da ove godine natjecanja neće biti, međutim donesena je odluka da će se Državno natjecanje održati u Zagrebu, a međužupanijska natjecanja održat će se online. Na prvu ruku smo bili zbunjeni kako će to izgledati. Međutim, i to je riješeno. Jedna škola je domaćin i u njoj će biti Provedbeno povjerenstvo, a svaka škola će osigurati radni prostor za održavanje, dvije kamere koje snimaju učenike, jedna statična, jedna pokretna. Evo, pokazali smo da se i u godini koronakrize kod učenika i dalje može razvijati natjecateljski duh i dati im priliku da prezentiraju stečena znanja i vještine – kaže Brlić Trnka.

 

Komentari
Prethodni članakI ZA PODUZETNIKE POLA MILIJUNA KUNA IZ PRORAČUNA: Otvoren Javni poziv, prijavite se!
Sljedeći članakKandidati za gradonačelnike/ice i gradsko vijeće i danas prikupljali potpise u gradu / galerija