Akcija “Sigurno u školu s HAK-om”vezana je uz početak nove školske godine i namijenjena djeci u dobi od 5 do 8 godina, te njihovim roditeljima. Djecu su na poligonu sigurnoj i opreznoj vožnji biciklima i romobilima podučavali stručnjaci Auto kluba Nova Gradiška i prometni policajci, a u kratkom prigodnom programu nazočne velike i malene vrtićance zabavili su polaznici Plesnog studija Marina Mihelčić iz Požege.

“Ovom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veliki broj djece koja kreću u školu. Cilj je povećati sigurnos u prometu najranjivije skupine u društvu. Danas imamo šaroliko i lijepo događanje. Djeca su prošla tehnički pregled bicikla, zatim su imali krug vožnje s policajcima. Ove godine smo proširili akciju na sve divne službe koje pomažu našem Gradu. Tu je Gradsko društvo Crvenog križa, Policijska postaja Nova Gradiška, članovi JVP-e, DVD-a..” – rekla je Slavica Štefanac predstavnik Auto kluba Nova Gradiška koji je organizator akcije “Sigurno u školu s HAK-om”.

-” Cilj je sprijateljiti mališane, ako i ne znaju voziti bicikl mogu sudjelovati na romobilu ili rolama. Pridružili su nam se i članovi Biciklističkog kluba Nova Gradiška, te članice Društva naša djeca. Ovu akciju proširit ćemo i na osnovnoškolce i srednjoškolce, lagano ćemo krenuti obilaziti škole i održati razna predavanja i vježbe. Cijele godine pokušavamo podsjetiti građane svih uzrasta na ovu važnu akciju. Pozivamo sve građane da paze na pješake i bicikliste, najviše na sebe, a posebice na naše najmlađe” -zaključila je Štefanac.

Komentari