Udruga Slavonsko Brodski Biciklist i ove godine organizira 11. memorijalni biciklistički ultramaraton. Ultramaraton kreće s Ovčare, a cilj mu je u Dubrovniku. Održava se u sedam etapa od 1. do 7. kolovoza. Biciklisti dnevno u prosjeku voze oko 160 kilometara. Na svom putu prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima u takvim mjestima odaju počast hrvatskim braniteljima koji su bili devedesetih godina spremni za slobodu domovine Hrvatske dati najveću ovozemaljsku vrednotu, svoj život.

Ultramaratonci su Ijudi, sportaši iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje od starta s Ovčare do cilja na dubrovačkim Pilama nosi želja za postizanjem nemogućeg, ali i želja da ovim činom pošalju opomenu za budućnost – ZA ZABORAV JE UVIJEK PRERANO.

Ruta kojom će se biciklisti kretati:

1.dan- 1.kolovoza – Start u 7 sati s Ovčare – Vukovar—Vinkovci-Ivankovo-Strizivojna-

Staro Topolje-Slavonski Brod-Nova Gradiška- cilj etape Okučani

2.dan- 2.kolovoza – Start u 7 sati iz Okučana – Kutina- Popovača – Sisak – Petrinja –

cilj etape Vojnić

3.dan- 3.kolovoza-Start u 7 sati iz Vojnića-Slunj-Korenica-cilj etape Sveti Rok

4.dan- 4.kolovoza- Start u 7 sati Sveti Rok – Gračac-Zadar- cilj etape Sukošan

5.dan- 5.kolovoza – Start u 7 sati Sukošan – Šibenik – cilj etape Split

6.dan – 6. kolovoza – Start u 7 sati Split – Makarska – cilje etape Ploče

7.dan – 7. kolovoza – Start Ploče – cilj etape Dubrovnik (dolazak između 13 i 13.30 sati na most Dr. Franje Tuđmana

– Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera ovog ultramaratona, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti za što su zaslužni članovi naše udruge, Ministarstvo unutarnjih poslova te sponzori koji svojim trudom i zalaganjem pri njegovoj realizaciji promiču ciljeve ovog ultramaratona. Također, ovaj projekt ima za cilj promovirati biciklizam, dičnu nam Slavoniju i ljepote domovine Hrvatske. Za vrijeme održavanja ultramaratona na biciklima ćemo dočekati i na dostojanstven način prevaljenim kilometrima proslaviti Dan branitelja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti – ističu u udruzi.

Komentari
Prethodni članakTRAŽIŠ POSAO? Evo što se nudi na području naše županije
Sljedeći članakKUD „Radinje” i priča o prijateljstvu: Treba znati pomoći u onim lijepim, ali i tužnim životnim trenutcima