Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada u jučer su u Zadru započeli 12. Dani elektroničkih medija.

HURiN svake godine dodjeljuje posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Davoru Leboviću koji je 24 godine bio na čelu Obiteljskog radija Ivanić.

Zlatni mikrofon za radijska dostignuća dobila je Eliana Batagelj s Radio Istre, za emisiju „Ponedjeljkom otvoreno“ koja progovara o lokalnim problemima i projektima. Srebrni mikrofon zaslužila je Karmen Valenta s emisijom „Mreža znanja“ na Radio Qurinusu, a kojom podiže razinu medijske pismenosti. Brončani mikrofon kući je ponijela Sandra Levak Miklošić s Radio Drave, za „Drava info“, emisiju u službi zajednice, izvijestila je Agencija za elektroničke medije.

Za najbolju Internet stranicu nagrađeni su Hrvatski katolički radio, Rovinj FM i Radio Vinkovci, a za najbolji jingleove Radio Bljesak, Radio 105 i Radio Labin.

Danas počinje i službeni dio 12. Dana elektroničkih medija, a u Zadru se očekuju predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija.

Na panelima, koji će se održavati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, razgovarat će se o Zakonu o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

I ove godine ekipa Radija Nova Gradiška priključila se Danima elektroničkih medija. 

Komentari
Prethodni članakKarate klub Nova Gradiška: “7. GRAWE ENERGIJA” karate cup
Sljedeći članakNovogradiški vrtićanci održali priredbu u Gradskoj knjižnici