Djelatnici Gradske knjižnice Nova Gradiška u suradnji s osnovnim i srednjim školama s područja grada i okolnih općina i ove godine, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama obilježit će se „Mjesec hrvatske knjige”. Kako ističe ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić, prva na redu je akcija besplatnog učlanjenja osjetljivim, dragocjenim skupinama korisnika – djeci i roditeljima gradskih udruga za djecu s posebnim potrebama, udomljenoj djeci, vrtićancima, prvašićima, članovima Udruge umirovljenika Nova Gradiška…

Tu je i „zeleni oprost zakasnina” do 23. listopada, odnosno akcija povrata zaboravljenih knjiga bez naplate zakasnine.

I ove godine akcija „Cijeli grad čita”

– Tradicionalna je to i jedinstvena akcija promicanja knjige i čitanja naglas koja slavi 8. rođendan. Odvijat će se na raznim „čitalačkim mjestima“ u gradu na otvorenom i u njoj će sudjelovati naši mali i veliki sugrađani. Akcija se provodi uz Svjetski dan čitanja naglas, a organizatori su Gradska knjižnica, Gimnazija Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nove Gradiške. Pokrovitelj je grad Nova Gradiška uz brojne medijske pokrovitelje. Sve počinje u 11,30.

U planu su i brojne kreativne, likovne i stvaralačke radionice te promocije knjige, naravno, ukoliko dozvole epidemiološke prilike, ističu organizatori.

Također, virtualnim književnim susretom omiljenog autora s članovima Fan cluba Miro Gavran mladi i odrasli članovi proslavit će 19. rođendan Kluba. Susret će se održati uoči međunarodne književno-kazališne manifestacije 6. LET S GAVRANOM koja će se od 22. do 24.11.2020.  održati u Novoj Gradiški. U planu je održavanje i likovno literarnih, kreativnih virtualnih radionica- dodaje Dakić.

Komentari
Prethodni članakApostolski Nuncij pohodio bolnicu svetog Rafaela na Strmcu i Franjevački samostan u Cerniku
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: 29 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2