Od 21. ovog mjeseca u Starom Gradu na Hvaru ponovno će boraviti mališani s područja grada Nova Gradiška.

Tradicionalno je to ljetovanje u organizaciji Društva “Naša djeca” Nova Gradiška na kojemu mladi Novogradiščani ljetuju već dugi niz godina u odmaralištu Grada Slavonskog Broda. I ove godine ljetovanje 40 mladih Novogradiščana u potpunosti će financirati Grad Nova Gradiška. Djeca su to slabijeg imovinskog stanja te sudionici državnih i županijskih natjecanja.

Uz njih, na ljetovanju u Starom Gradu boravit će i 30 djece čije će ljetovanje financirati roditelji.

– Svih ovih godina bilo nam je odlično, vjerujemo da će i ove godine biti tako. Za djecu ćemo organizirati brojne edukativne i zabavne igre, „školu plivanja”, a djeca upoznati sa svim ljepotama i znamenitostima ovog prekrasnog grada. Nadamo se da će djeca uživati i provesti nezaboravno ljeto.

Bilo nam je odlično, djeca su bila izuzetno dobra i zaista smo se sjajno proveli. Ove smo godine organizirali školu plivanja koju je uspješno svladalo 16 učenika te za stečena znanja “zaradili” i diplome. Organizirali smo i brojne edukativne i zabavne igre te uživali u ljepotama i znamenitostima ovog prekrasnog grada. Velika hvala Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Vinku Grgiću što su i ove godine omogućili učenicima s područja grada još jedno ljetovanje – kaže Verica Lukačević, predsjednica Društva “Naša djeca” Nova Gradiška.

Komentari