Što znači volontirati i da svako dijete i svaki čovjek imaju ista prava, pa i pravo na zdravlje, skrb i dostojanstvo uče članovi Dječjeg foruma od malih nogu.
Imali su 15. prosinca 2019. godine priliku, u pratnji voditeljice Dječjeg foruma učiteljice Verice Lukačević i volonterke Društva Naša djeca učiteljice Ivane Šokić, biti i dio velikog humanitarnog događaja „Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu“ koji organizira Hrvatska radiotelevizija, Savez društava Naša djeca i udruga Smiješak za sve. Ove godine akcija je posvećena djeci kojoj je potrebno osigurati uvjete dugotrajnog liječenja u Osijeku i Rijeci, kao i osobama s intelektualnim teškoćama i teškoćama kretanja smještenima u Centru za rehabilitaciju Stančić. Događaj je prenosila Hrvatska radiotelevizija.
Dok su mnoge poznate osobe iz svijeta politike, glazbe i sporta odgovarale na pozive gledatelja, naši su najmlađi izrađivali božićne čestitke i ukrase i zajedno s djecom iz drugih gradova Hrvatske stvarali zid lijepih poruka bolesnim prijateljima.
Sigurni smo kako će malim forumašima ovaj današnji dan ostati u sjećanju i u životu ih potaknuti na brojna humana djela!

Izvor: Društvo Naša djeca Nova Gradiška

 

Komentari