Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je Upute za provedbu državne mature u jesenskom roku 2020. Maturantima pozitivnim na COVID-19 onemogućen je dolazak na ispit, a za ostale maturante propisana su posebna pravila. Nošenje maski nije nužno, ali se preporučuje.

– Radi dogovora oko posebnih uvjeta polaganja ispita, pristupnici kojima je izrečena mjera samoizolacije trebaju se žurno javiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (na [email protected]: ime i prezime pristupnika, broj telefona/mobitela pristupnika i roditelja, naziv i adresa škole), Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja i školi, objavio je HZJZ.

U novim uputama za jesenski rok, koje su objavljene u srijedu, stoji i kako na maturu ne mogu svi koji su pozitivni na virus COVID-19.

Za ostale tu je, očekivano, nekoliko pravila kojih će se morati pridržavati.

Učenici se ne smiju grupirati pri dolasku – izvan i unutar ustanove poželjan je fizički razmak od 2 metra.

Prije dolaska, svakako, moraju izmjeriti temperaturu.

Na ulazu u ustanovu, stoji u uputama, treba smjestiti dozator s dezinficijensom kako bi svaki pristupnik mogao dezinficirati ruke. Pristupnik zatim nastavlja ravno prema ispitnoj prostoriji u kojoj piše ispit.

Također, maturanti sami ne bi trebali čak ni otvarati i zatvarati vrata.

I u prostorijama u kojima će se pisati ispit razmak  među maturantima mora biti najmanje dva metra, a HZJZ preporučuje i da prozori budu otvoreni (osim u slučaju buke).

Međutim, nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos kod pristupnika i svih koji sudjeluju u provedbi ispita državne mature nije nužno ali se preporučuje.

Dokument u cijelosti možete pročitati OVDJE. 

Izvor: Srednja.hr
Foto: Ilustracija  

 

Komentari
Prethodni članakPETKOM U 9: U Gradskom parku poslušajte Andriju Rudića
Sljedeći članakUZ DAN OPĆINE: Zasvijetlili novi reflektori