Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije, u skladu s prijedlogom Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2020. godinu, donio je 8. siječnja Odluku o odobravanju financijskih sredstava.

Iako je koronagodina stopirala većinu manifestacija, postoje programi i projekti udruga koji itekako zavrjeđuju dobiti određena sredstva iz županijskog proračuna.

Primjerice, Projekt Lokalno2go iznimno je pomogao manjim poljoprivrednicima da sa svojim proizvodima uspiju doći do konačnih kupaca koji su robu preuzimali na vlastitom pragu, odnosno, i dalje to čine. Hvalevrijedna je to inicijativa koja je dobro došla i prodavačima i kupcima koji su zazirali od kupovine u napučenim trgovačkim centrima, ali su se – istovremeno – podrške radi, željeli okrenuti lokalnom i domaćem.

Uzgoj terapijskih pasa, zbrinjavanje 20 uličnih mačaka, spašavanje napuštenih životinja – još su tri hvalevrijedna programa koje je županija odlučila financirati. U nastavku je moguće pročitati detalje i točne iznose koji će ‘sjesti’ na račune udruga. Radi se o ukupno 90 tisuća kuna.

Financijska sredstva za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2020. godinu odobrena su sljedećim korisnicima prema utvrđenom iznosu:

1. Centar za razvoj Ravnica Beravci, Lokalno2go u cilju povezivanja proizvođača i prerađivača s kupcima u što kraćem roku – 40.000,00 kn;

2. Klub izviđačkih pasa Bukovlje, Projekt uzgoja terapijskih pasa za zadržavanje 8 pasa „Barak od Slavonije” u rasplodnoj kondiciji te dovršetak adaptacije objekta za uzgoj terapijskih pasa – 20.000,00 kn;

3. Udruga za zaštitu životinja „Spas” Slavonski Brod, Program „Udomi” – edukacija te veterinarska obrada i zbrinjavanje 20 uličnih mačaka i kastriranje dvije gravidne kuje u cilju mnogostrukog razmnožavanja tih životinja – 10.000,00 kn;

4. Udruga za promicanje prava zivotinja „Novogradiske njuške”, Program „Daj šapu” zbrinjavanje i veterinarska obrada napuštenih životinja u cilju smanjivanja broja napuštenih životinja i opasnosti od širenja potencijalnih zaraza i ugroza koje mogu predstavljati opasnost za sve građane Županije – 20.000,00 kn.

Izvor: SBplus
Foto: Novogradiške njuške/Facebook

Komentari