Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. i naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih djelatnika, a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetište u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.

Tom prigodom Hrvatska liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Podružnica Nova Gradiška te predstavnici mladeži HDZ-a Nove Gradiške posjetili su djelatnike i pacijente na odjelima Opće bolnice Nove Gradiške. Djelatnicima su kao znak pažnje za njihov rad i trud uručili cvijeće, a pacijente su darovali voćem. 

-“Sestrama smo podijelili karanfile, kako bismo im se zahvalili za njihov trud i silno davanje, te rad koji požrtvovno obavljaju. Pacijentima podijelimo voće, to je jedan mali znak pažnje i taj ljudski elemenat je i važniji od onoga što donesemo. Ovo je jedna mala humanitarna akcija, ali s velikim rezultatima”. – kazala je predsjednica novogradiške Lige protiv raka, Tereza Grgić

Komentari
Prethodni članakRezultati 2. Zimske malonogometne lige
Sljedeći članakTrčali zajedno: Obilježen Dan jedinstvenog broja 112