Hrvatsko pjevačko društvo “Tomislav” iz Cernika, društvo sa stoljetnom tradicijom koje ove godine puni 112 godina postojanja i rada i u tekućoj godini nastavlja s aktivnostima. Kako ističe Đuro Vuk, predsjednik HPD “Tomislav”, pred njima su tradicionalne manifestacije, proljetni koncert, susret pjevačkih zborova i orkestara i brojna putovanja, ovoga puta i izvan granica Hrvatske.

Društvo je to koje je pronijelo ime Cernika diljem Hrvatske i odgojilo niz generacija pjevača i svirača. Svoj doprinos posebice daju radu s mladima. “Školu tambure” pohađa već četvrta generacija mladih tamburaša koji, osnove sviranja na ovom žičanom instrumentu karakterističnom za naše krajeve, svladavaju upravo u “Tomislavu”.

No, problem je, ističe Vuk, odlazak mladih članova što je i neminovno. Netko zbog školovanja, netko zbog posla, stoga iz Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” pozivaju sve one koji žele pjevati ili svirati u “Tomislavu” da im se pridruže. Probe održavaju utorkom i srijedom u vremenu od 20,00 do 21,30 u prostorijama “Slavin doma” u Cerniku i svi su dobrodošli.

– To je prije svega jedno lijepo zajedničko druženje, otklon od svakodnevnih briga i obveza, stoga bi nam zaista bilo drago da nam se jave novi članovi. Tu su i atraktivna putovanja, naše tradicionalne zabave i jedno veliko prijateljstvo – kaže Vuk.

Komentari
Prethodni članakRazmjena sjemena starih sorti u Cerniku
Sljedeći članakOtežano prometovanje na graničnom prijelazu Slavonski Brod