Članovi Hrvatskog pjevačkog društvo „Tomislav“ iz Cernika prošli su se tjedan okupili na redovnoj godišnjoj skupštini kako bi ocijenili rad u protekloj godini, te se dogovorili o djelovanju u godini pred nama. Kako ističe predsjednik Đuro Vuk, ova će im godina biti slavljenička:

– Ove godine obilježit ćemo vrijednu obljetnicu 115 godina rada i postojanja. Tim povodom 9. svibnja održat ćemo cjelovečernji koncert, a 5. listopada i tradicionalnu Smotru pjevačkih zborova koju organiziramo već dugi niz godina. Prilika je to za susret sa starim prijateljima, pjevačkim društvima s kojima njegujemo dugogodišnju suradnju, poput društava iz Lipika, Županje, Nove Gradiške, Pitomače, Davora, Slavonskog Broda. Punih 115 godina ponosno pronosimo ime svoga mjesta, a i općepoznata je činjenica da je društvo iz generacije u generaciju odgojilo niz pjevača i svirača. Nije bilo cerničke obitelji u kojoj netko nije svirao ili pjevao u „Tomislavu“, a tradicija se nastavila i danas. Pjeva naš „Tomislav“ okuplja i mlado i staro, druži se i dočekuje svoje drage prijatelje. Vrata su nam otvorena svim ljudima dobre volje, u društvu djeluje pjevački zbor, tamburaški orkestar, a uskoro nam kreće još jedna škola tambure. Imamo mlade profesore glazbe koji rade s članovima i svakom svojom aktivnosti nastojimo upotpuniti društveni život svoga mjesta. Po nekim manifestacijama postali smo nadaleko poznati, prije svega po „Cerničkom krmokolju” za kojega se i ove godine tražila ulaznica više, tu su i naša „Vrtna zabava”, Božićni i Proljetni koncert te Smotra pjevačkih zborova – kaže Vuk.

– Želimo zahvaliti svim svojim članovima, potpornim članovima te našim posjetiteljima koji se odazivaju našim manifestacijama. Hvala i Općini Cernik koja nas, također, prati, želim naglasiti da je ono što nas drži i okuplja jedno veliko prijateljstvo i zajedništvo koje nemaju cijenu. I ova godišnja skupština prilika je da se okupimo, proveselimo i onda krenemo dalje – dodaje Vuk.

Foto: s nekih od brojnih događanja u organizaciji HPD „Tomislav”

 

Komentari
Prethodni članakUvodi se jedinstvena oznaka domaćih proizvoda – Dokazana kvaliteta
Sljedeći članakPOREZNA I CARINSKA UPRAVA KRENULE U AKCIJU: Evo koje će djelatnosti posebno biti na udaru