Tradicionalna manifestacija „Tjedan kajkavske kulture“, održana u Krapini, prijestolnici narječja KAJ i ove je godine ponudila pregršt sadržaja, od kulturno-umjetničkih pa do zabavnih, sportskih i gospodarskih.

Nakon ljetne pauze i nastupa na Novogradiškom glazbenom ljetu i emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“, članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška protekloga vikenda nastupili su na najznačajnijoj manifestaciji u Zagorju, Tjednu kajkavske kulture.

-Nakon odmora i nastupa u kolovozu, krenuli smo s redovitim probama, te se pripremali za ovaj vrlo važan nastup u Krapini. Našim članovima bilo je izuzetno lijepo „otvoriti“ novu školsku godinu nastupom na ovako značajnoj manifestaciji, kaže predsjednica HKUU „Trenk“, Verica Vuković.

-Krapina nas je oduševila, a publika divno prihvatila. Imali smo čast odraditi čak dva nastupa u istom danu, predstaviti Slavoniju, Brodsko-posavsku županiju i Grad Novu Gradišku na pozornici Zagorskog gospodarskog zbora, te na velikoj pozornici na centru Krapine. Mlađa i starija folklorna skupina izvela je dvije koreografije, pjesme i plesove Slavonije. Veseli me kada mlađi i stariji zajedno mogu odraditi tako važne nastupe. Inače, do ove godine jedino nismo nastupili u 2 hrvatske županije, Splitsko-dalmatinskoj, te Krapinsko-zagorskoj. Nakon ovog nastupa, ostaje nam posjetiti samo Splitsko-dalmatinsku županiju, a vjerujem da će se to uskoro i ostvariti, jer planova je puno, poručuje voditeljica folklorne i dramske sekcije, Vesna Vlaović.

Trenkovci nastavljaju pripreme za tri vrlo važna nastupa ovoga rujna. Zajedno s delegacijom grada Nova Gradiška od 22.- 24. rujna putuju na trodnevno putovanje u prijateljski grad Herzogenaurach. Tamo će se s nekoliko koreografija predstaviti mlađa folklorna sekcija. Isti vikend, starija folklorna sekcija sudjelovat će u svečanoj proslavi 20 godina postojanja Požeške biskupije. Krajem rujna, obje folklorne sekcije nastupit će na manifestaciji „Čepinski suncokreti“ u Čepinu.

Kao i prijašnjih godina, Trenkovci svoje probe redovito održavaju u OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, ponedjeljkom od 19.00h (dječja mlađa i starija skupina) te utorkom i petkom u 20.00h (mlađa i starija skupina). Mjesta uvijek ima za sve!

Autor: Helena Vlaović

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNovo radno vrijeme Gradske knjižnice
Sljedeći članakHrvatski Crveni križ šalje Zadranima isušivače prostora /foto