Proteklog vikenda u Novoj Gradiški održane su prve pripreme za Europske Igre 2023. koje će se održati u Poljskoj u novom i iznimno rastućem sportu Teqballu. Teqball je inovativni sport koji kombinira elemente više sportova, a inače se igra se na zakrivljenom stolu. Ovaj sport bilježi brz rast popularnosti diljem svijeta, a Hrvatska ima povijenu priliku sudjelovati u njegovom vrtoglavom usponu!

Na pripremama su sudjelovale reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i Srbije s ciljem podizanja natjecateljske forme pred Europske igre, ali i jačanja suradnje između saveza. Hrvatsku će na ovom prestižnom natjecanju predstavljati sportaši Patricija Pejić, Antonija Vranić, Filip Bungić i Dario Batalo. Njihov plasman na Europske igre predstavlja izuzetan uspjeh, a posebno je vrijedno istaknuti da su postali prvi sportaši iz Nove Gradiške koji sudjeluju na tom velikom sportskom događaju.

Pripreme su održane u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška pod nadzorom profesora Aleksandra Jovića, a sjajna organizacija direktora priprema Mateja Kurjakovića i Marka Mokrovića pridonijela je uspješnom tijeku događaja. Organizatori su zahvalili svim sudionicima iz tri države na dolasku na pripreme, što je samo dodatna potvrda kako Hrvatski teqball savez ima velikog prijatelja u Novoj Gradiški. Ova suradnja i podrška daju optimističan nagovještaj za budućnost ovog sporta.

Nova Gradiška je prepoznata kao ozbiljan domaćin zahvaljujući vodstvu Mateja Kurjakovića iz Cernika te brojnim sportskim entuzijastima. Hrvatski teqball savez donirao je jedan stol Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška, te je organizirao i natjecateljske turnire u dvije škole. Ovaj angažman i podrška razvoju sporta u obrazovnom sustavu dodatno potiču mlade na sudjelovanje i uključivanje u teqball.

Teqball je sport koji se ubrzano razvija diljem svijeta, a njegova popularnost privlači pažnju mnogih vrhunskih nogometaša ali i drugih sportaša. Nakon što je sport uvršten u programe Azijskih igara 2021. godine i Europskih igara 2023. godine, cilj mu je biti uključen i u Olimpijske igre. Rastući interes za teqball u Hrvatskoj i njegovo sudjelovanje na međunarodnoj razini pružaju nadu da će ovaj inovativni sport privući još više mladih talenata i postati još popularniji u našoj zemlji.

Nastavak suradnje između saveza, entuzijasta i lokalnih zajednica, poput Nove Gradiške, ključan je za daljnji razvoj teqballa u Hrvatskoj. Ponosni smo na naše predstavnike i njihov uspjeh te se veselimo budućnosti teqballa u našoj zemlji!

Vrijedi napomenuti da su Filip Bungić i Dario Batalo i igrači HMNK Nova Gradiška. Ovo im je prvo ovakvo natjecanje i relativno su novi u ovome sportu, a savojim nastupima predstavljat će i grad Novu Gradiški kao i okolne općine.

Velike zahvale na svesrdnoj pomoći, kao i za promicanje sporta idu Gradu Novoj Gradiški na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, Savezu sportova na čelu s Borislavom Vidošićem, Općini Nova Kapela na čelu s načelnikom Ivanom Šmitom, Općini Cernik na čelu s načelnikom Vitomirom Žakićem i Općini Okučani na čelu s načelnikom Acom Vidakovićem kao i brojnim prijateljima.

Komentari
Prethodni članakU Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” Adžamovci održana evakuacijska vježba
Sljedeći članakIndustrijsko obrtnička škola: Svečana dodjela svjedožbi učenicima završnih razreda