Hrvatski rukometaši osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu. U finalu igranom u Stockholmu Červarovi izabranici izgubili su od Španjolske s 20:22.

Nadali smo se zlatnoj medalji nakon sjajnih igara u Austriji i Švedskoj, ali unatoč srebru, izabranici Line Červara zaslužili su doček koji će se pamtiti, ali trenutno se službeno ništa ne zna.

Nažalost, hrvatski rukometaši niti u svom trećem finalu na europskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti zlato, jedinu veliku medalju koja im nedostaje.

Do sada smo dva puta igrali u finalima, 2008. i 2010. ali smo oba puta poraženi. U Norveškoj smo izgubili od Danske, a dvije godine kasnije u Austriji od Francuske. Ovoga puta presudili su nam Španjolci koji su tako postali prvi koji su obranili europsko zlato nakon Šveđana koji jedini imaju tri krune u nizu (1998, 2000, 2002). Ostaje utjeha kako su “Kauboji” osvojili šestu medalju na europskim prvenstvima, pri čemu treće srebro (2020, 2010, 2008) uz tri bronce (2016, 2012, 1994).

U finalu smo gledali još jednu dramatičnu utakmicu, nažalost ovoga puta pobjeda je otišla na suparničku stranu.

Nadali smo se zlatnoj medalji nakon sjajnih igara u Austriji i Švedskoj, ali unatoč srebru, izabranici Line Červara zaslužili su doček koji će se pamtiti. Trenutno se službeno ništa ne zna.

Kauboji će oko 22 sata poletjeti za Hrvatsku, dok bi u Zračnoj luci Franjo Tuđman trebali biti oko ponoći.

Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim igračem finala, ali i MVP-jem cijeloga prvenstva. Treba ovim momcima stisnuti ruke i dostojno ih dočekati u domovini!

Dečki, za nas ste najbolji, iznad svih!

 

 

 

Komentari