Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška organizira tradicionalni koncert “Sačuvajmo običaje stare”. Ove će godine opet kroz dva koncerta, 11. i 12.prosinca od 18.00 sati prikazati cjelogodišnji rad i trud.

Mladi, stari, ali i oni najmlađi, okupljeni u dječju folklornu skupinu, na pozorici novogradiškog Doma kulture, dva će dana za redom, pokazati kako se čuva i voli Slavonija. Uz folklorne, pjevačke i nastupe tamburaške sekcije, te nastup gostiju, članova KUD-a „Marijan Pavleković Pajo“ iz Otrovaneca, Trenkovci će se predstaviti i novim dramskim uratkom, svojevrsnim zaštitnim znakom društva. Kao i svih godina do sada, pripremili su pučku komediju „Oće Mata da se ženi i svoj život da promijeni“, koja je nastala zajedničkim radom svih kreativaca KUD-a. Komedija je puna autohtonog narodnog humora, osmišljena na osnovu tradicije i stila života stare Slavonije.

Program je oba dana raznovrstan, ali vrlo sličan:
Petak, 11.12.
-dramska predstava, komedija “Oće Mata da se ženi i svoj život da promijeni”
– dječje skupine
– odrasla skupina, starija
– odrasla skupina, mladi,
– tamburaška sekcija
– pjevačka sekcija (mladi i stariji)
Subota, 12.12.
-dramska predstava, komedija “Oće Mata da se ženi i svoj život da promijeni”
– gosti, KUD “Marijan Pavleković Pajo” Otrovanec
– odrasla skupina, starija
– odrasla skupina, mladi,
– tamburaška sekcija
– pjevačka sekcija (mladi i stariji)
Hrvatsko kulturno umjetnička udruga „Trenk“ osnovana je 1994. godine u Novoj Gradiški. Ponose se svojim slavonskim krajem, ali rado plešu i koreografije drugih krajeva Hrvatske. Broje 55 aktivnih
članova u tamburaškoj, pjevačkoj, plesnoj i dramskoj skupini, a imaju i dječju skupinu sa 30 članova. Dramska skupina je njihov biser jer njeguju govor i običaje kraja, a publika obožava njihove humoristične predstave s tematikom običnog čovjeka.Nastupili su na svim važnim smotrama u Slavoniji, ali i u ostalim krajevima Hrvatske, te u inozemstvu (Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini). Ove godine dječja skupina predstavljala je našu županiju na međunarodnom Festivalu dječjeg folklora u Kutini.
božić EDEKA-facebook
index
index2
Komentari
Prethodni članakSve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!
Sljedeći članakInformatički tečaj ”InPULS” za osobe s invaliditetom