S prvim ožujkom Hrvati će napokon na terase svojih omiljenih kafića, a dopustit će se i treninzi u zatvorenom. Detalje bi na današnjoj konferenciji za medije trebao iznijeti Nacionalni stožer, ali se neki već neslužbeno znaju.

Kao i ranije, razmak među stolovima morat će biti 3 metra, radno vrijeme je od 6 do 22 sata, alkohol je dopušteno točiti, ali zabranjeno je puštanje glazbe. Terase neće smjeti biti ograđene, a gostima će se dopuštati i odlazak u toalet uz nošenje maski.

Premijer Andrej Plenković jučer je napomenuo da se mjere mogu i postrožiti u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije. Ipak, neke županije već razmišljaju o neuvođenju, odnosno čekanju s otvaranjem terasa, tj. popuštanjem mjera slijedom blažeg rasta broja novozaraženih.

Dubrovačko-neretvanska županija, odnosno njen stožer najavio je da neće otvarati ugostiteljske objekte u Konavlima, Dubrovniku i okolici, dok će izuzeti iz toga biti dijelovi županije koja ne bilježi porast zaraženih, Korčula i dijelovi neretvanske doline. Susjedna im Splitsko-dalmatinska tek treba donijeti zaključak o čekanju s popuštanjem mjera.

 

Komentari
Prethodni članakPobjegao s mjesta prometne nesreće, otuđeni predmeti vraćeni vlasnici..
Sljedeći članakDanas je Hrvatski dan liječnika