Članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” protekle su subote održali svoj tradicionalni “Proljetni koncert”, svečanost glazbe i dobrih nota koji već dugi niz godina poklanjaju mještanima Cernika i šire okolice te svim ljudima koji vole i cijene rad ovoga društva.

U cerničkom Društvenom domu predstavio se “Tomislav” u svom punom sastavu: juniorski tamburaški orkestar pod ravnanjem profesora Dalibora Timarca, veliki tamburaški orkestar pod ravanjem profesora Marijana Paurića i mješoviti pjevački zbor koji je za nastup pripremila prof. Marija Tonc.

I ovoga puta podarili su posjetiteljima niz skladbi za srce i dušu, a više nego zasluženi pljesak posjetitelja, vjerujemo, bio im najveća nagrada za sve izvedeno, sva odricanja i odlaske na probe.

Koncert je bio prigoda i za oproštaj s članovima društva koji su niz godina podarili ovom društvu.

Dragica Andrašević, članica “Tomislava” od sada već davne 1958. godine postala je počasna članica i dobitnica priznanja Hrvatskog sabora kulture za pola stoljeća pjevanja u društvu. S društvom se oprostila i Katarina Zlata Sokić koja je u “Tomislavu” od 1987. godine.

Već nakon “Proljetnog koncerta”, “Tomislavci” nastavljaju s radom. Pred njima je nastup na Susretu pjevačkih zborova u Davoru, Smotri pjevačkih zborova u Novoj Gradiški, a za kraj prvog dijela sezone pripremaju i tradicionalnu vrtnu zabavu.

– Želim zahvaliti svima na potpori, posebice članovima društva što svoje slobodno vrijeme poklanjaju “Tomislavu”. 113 godina postojimo i radimo, naravno, idemo dalje. Dobrodošli su svi novi članovi jer “Tomislav” je, prije svega, jedno lijepo zajedničko druženje, prijateljstvo i odličan način provođenja slobodnog vremena – kaže Đuro Vuk, predsjednik HPD “Tomislav” Cernik.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakUZ DAN ŠKOLE – U Adžamovcima u rad pustili školsku solarnu elektranu
Sljedeći članakZanimljiva izložba u Laguni povodom obilježavanja ”Bljeska”