Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada i blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije Grad Nova Gradiška dodijelio je javno priznanje Grb Grada, Branku Bešliću, za izniman doprinos u razvoju lovstva na području grada Nove Gradiške te humanitarno djelovanje.

Branko Bešlić rođen je u Novoj Gradiški. Po završetku obrazovanja posvetio se poslu. Od 1989. godine bavi se trgovinom mješovite robe i upravo ove godine napunio je jubilarnih, trideset godina obrtništva. Tijekom godina rada, posao je proširio na organiziranje svatovskih svečanosti, trgovinu ribom i ugostiteljstvo. Čak 800 parova „uplovilo je u bračnu luku“ iz jedne od najpoznatijih dvorana za vjenčanje u našem kraju.

Oduvijek društveno angažiran, u dva mandata gradski vijećnik te u četiri mandata predsjednik Mjesnog odbora Jug. Svojim radom pridonio je razvoju upravo tog dijela grada i izgradnji dijela infrastrukture u svom Mjesnom odboru, a mještani ga poznaju kao iznimno vrijednog i susretljivog čovjeka.

Unatrag nekoliko godina posvetio se poljoprivredi i stočarstvu. Trenutno obrađuje 50 ha poljoprivrednog zemljišta, zapošljava 12 djelatnika.

Ove godine Branko Bešlić slavi i 35. godišnjicu statusa lovca. Poštivanje lovačke tradicije i običaja njegova je vrlina. Lovačkom udrugom „Podložje Gorice“ predsjedava ukupno šest mandata.

Dragovoljac je Domovinskog rata. Dobitnik je niza zahvalnica i priznanja, iz vlastitih sredstava sponzorirao gotovo sve udruge koje su mu se obratile za pomoć.

Komentari
Prethodni članakU Općini Rešetari potpisani ugovori za učeničke stipendije
Sljedeći članakPožar u Vinogradskoj ulici: Gori obiteljska kuća