Tradicija se nastavila i ove godine. Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar” i ove je godine organiziralo koncert u povodu Dana grada i blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

I glazbom su prenijeli poruku kojoj prijevod nije potreban – poruka je to ljubavi, koja je pokretač svega pozitivnoga, poruka koja ide od srca do srca. A da je tomu tako potvrdili su i poklonici zborskog pjevanja, prijatelji “Graničara”, koji su i sinoć došli na koncert.

Na početku koncertne večeri okupljenima je dobrodošlicu uputila predsjednica HPD „Graničar” Gordana Teslić, osvrnula se na vrijednu obljetnicu koju članovi ovog društva obilježavaju ove godine, 30 godina od obnovljenog rada. Započeli su je početkom godine svečanim koncertom, a potom su se nizala gostovanja i nastupi, njihova tradicionalna smotra pjevačkih zborova „Susret pjesme i prijatelja”, a sinoćnji je koncert bio samo dio brojnih sadržaja obilježavanja.

U još jednoj sjajnoj glazbenoj koncertnoj večeri posjetiteljima su se uz domaćine, članove HPD „Graničar” predstavili i gosti, članovi Klape sveti Lovro iz Požege te mladi glazbenik Bruno Rakonić koji je pretpremijerno izveo svoju pjesmu “Jedno za drugo stvoreni”. Koncert  je HPD „Graničar” kao i uvijek poklonio  pod svojim povijesnim geslom „Radu i slobodi, nek’ nas pjesma vodi“, a kako „Graničari” njeguju različite glazbene vrste i sinoć su posjetiteljima ponudili istinski glazbeni užitak.

Pod vodstvom mlade, svestrane dirigentice Matee Lovrić Trlin podarili su nam pregršt sjajnih glazbenih točaka, od duhovnih, zabavnih, tradicionalnih…

Glazbenom ugođaju koncertne večeri doprinijeli su i gosti, članovi Klape sveti Lovro iz Požege koji su nam vrhunskim glazbenim izvedbama podarili sjajan glazbeni užitak. Naravno, tu je i mladi glazbenik Bruno kojega, zasigurno, velike glazbene pozornice tek čekaju.

Bio je ovo još jedan istinski glazbeni događaj i pravi poklon Gradu i Župi za rođendan, a brojni pljesak posjetiteljima „Graničaru” poticaj da samo tako nastave i dalje.

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakRasplesani dar Gradu: Plesni studio Marine Mihelčić i gosti Novoj Gradiški podari pravi plesni spektakl
Sljedeći članakU Kino Nova Gradiška stiže: “Crni petak”