Hrvatski Crveni križ predstavio je u ponedjeljak projekt pomoći “Vaš dar za pravu stvar“ namijenjen novoj kategoriji socijalno ugroženih osoba koje su izgubile posao zbog pandemije koronavirusa i nemaju pravo na naknadu te im je osigurano 11.500 paketa s prehrambenim proizvodima.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 25.000 ljudi. Humanitarni paketi namijenjeni su osobama koje su ostale bez posla u razdoblju od 11. ožujka 2020. do 11. svibnja 2020. i ne ostvaruju pravo na naknadu HZZ-a.

– Pakete će moći podići u Gradskom društvu Crvenog križa u Ulici Miroslava Kraljevića u Novoj Gradiški do 1. srpnja ove godine. Akciju provodimo na području grada i deset pripadajućih općina, a radi se o paketima hrane. Od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobili smo popis 82 osobe koje su pogođene ovom situacijom, ali ja vjerujem da je broj takvih ugroženih osoba puno veći – kaže Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa.

 

Komentari
Prethodni članakUživajmo u domaćem: Premijerno predstavljena nova platforma Slavonia.Travel
Sljedeći članakBROJKE ĆE BITI TEŠKO ULJEPŠATI: Hoće li popisivači u selima BPŽ imati svinja za brojati?