Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća je, kako je to na početku sjednice  najavila njegova predsjednica  dr. Lješa Rakas Vujčić, održana ubrzanim tempom  zbog nastalih okolnosti vezanih za koronavirus.  Vijećnici su  prihvatili prijedlog Franje Kikića (SDP) da se  dnevnog reda skine  informacija o aktivnostima i poslovanju  tvrtke Vodovod  zapadne Slavonije jer se radi, kako je kazao, o informaciji o kojoj se može raspravljati  na narednim sjednicama.  Aktualni sat trajao je  samo 20 minuta, a za govornicu nisu izlazili vijećnici SDP-a.

O čemu se govorilo na aktualnom satu možete pročitati OVDJE, a u nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješća o izvršenju plana gospodarenja otpadom i količinama odbačenog otpada u okoliš.

Protiv  prijedlogu odluke o  izmjenama i dopunama  gradskog proračuna za 2020. godinu i davanja jamstva Zagrebačkoj banci  za kredit  gradskoj tvrtki Odlagalište d.o.o. koji se odnosi na  izgradnju gradskog bazena  bili su vijećnici  HDZ-a. Radi se o  dugoročnom kunskom kreditu  u iznosu od 15 milijuna kuna s fiksnom godišnjom kamatom od 1,1 posto na rok otplate od 10 godina. Redom su naglašavali da nisu protiv gradnje  gradskog bazena, ali da imaju pitanja jer  nisu informirani, kako je kazao   Tomislav  Bećirević, o kavom se bazenu radi, zatvorenom ili otvorenom i  koliko će koštati, a Ljiljana Ptačnik je kazala da je za bazen, ali nije za zaduživanje, piše Novagra

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o prodaji  nekretnina u vlasništvu Grada  u Industrijskom parku  Nova Gradiška budućim investitorima,  odluku  o davanju na korištenje  nekretnina u vlasništvu  Grada POU „“Matija Antun Relković“, Gradskoj knjižnici i Gradskom muzeju  kojom se reguliraju  međusobni odnosi.

Prihvatili su prijedloge odluka o ukidanju statusa općeg dobra (putovi) za zemljište u Zagrebačkoj ulici kako bi se mogle ishoditi dozvole za izgradnju komunalne infrastrukture, te  odluku  o izmjenama  odluke o korištenju zemljišta i javnih površina u gradu.

Za mještane Kovačevca, posebno one najmlađe, važna je  odluke i davanje suglasnosti za  projekt  dječjeg igrališta. Za  poljoprivrednike je  značajno  imenovanje  povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Vijećnici su  usvojili  odluku o  imenovanju prof. Biljane Dakić.  za v.d. ravnateljice Gradske knjižnice.

Izvor: Novagra
Foto: ArhivaRNG

Komentari