Jučer je održana tiskovna konferencija gradske organizacije HDZ-a na kojoj su se osvrnuli na rad svojih vijećnika i aktualne teme održane sjednice Gradskog vijeća.

Sazvali smo ovu tiskovnu konferenciju poslije sjednice Gradskog vijeća jer smatramo da javnost treba saznati iz naše perspektive sve događaje koji se događaju u gradu, našu viziju situacije. Nastojat ćemo se nakon svake sjednice Gradskog vijeća se očitovati o svim postojećim problemima. Rekli smo da ćemo biti afirmativna i konstruktivna oporba, ali smatramo da ono što može biti bolje trebamo komentirati i poticati da to zaista i bude bolje.“ – predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Marija Petričević

Naglasila je da se vijećnici HDZ-a dobro pripremaju za sjednice te da se zalažu za veću transparentnost prenošenja sjednica, a zatim se osvrnula na jednu od aktualnih tema sjednice Gradskog vijeća, a to su gradske ulice:

 

Predstavnik radne skupine gradske organizacije HDZ-a Gordan Pribanić potaknut upitima nezadovoljnih građana u vezi gradskih ulica, najavio je i izložbu fotografija „Rupe i zakrpe gradskih ulica“ .

Gradski vijećnik Davorin Slišurić osvrnuo se na odluku o ukidanju mjesnih odbora, što je kako kaže jedan od važnih oblika neposrednog odlučivanja građana o bitnim stvarima:

 

Među problemima koje navode su i ugovori o zamjeni nekretnina Grada s Pravoslavnom crkvom Nove Gradiške i Pakračko-požeškom eparhijom i ćirilična ploča:

 

Iz HDZ-a ponovno ističu problem poskupljenja cijene vrtića, ali i troškove novogradiškog glazbenog ljeta:

 

Istaknuo je Slišurić posebno važnu točku dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, a to je davanje suglasnosti na jamstvo za dizanje kredita Industrijskog parka Grada Nova Gradiška:

Gradska vijećnica HDZ-a Marija Mihaljević navela je da je njihov stav da Grad Nova Gradiška ne treba plaćati cjelokupni iznos glazbenog ljeta, već bi dio trebali platiti sponzori. Zatim se dotaknula teme o Savjetu mladih:

 

Dotaknula se Mihaljević komunalne infrastrukture, navela je da aktualna vlast radi određene pomake, međutim predlaže četverogodišnji plan uređenja:

 

Na kraju konferencije za medije Slišurić je još jednom komentirao temu zaduženja Grada i dizanja novih kredita, te postavio pitanje:

Komentari
Prethodni članak“Čemu služi mama”: Još jedno druženje u Gradskoj knjižnici
Sljedeći članak10. lipnja s radom kreću Gradski bazeni, koje će se ulice uređivati, što nas očekuje na NG ljetu, je li Grad zadužen…