Članovi Hrvatske demokratske zajednice i Gradske organizacije HDZ-a Nova Gradiška i ove su godine nastavili s tradicijom podjele božićnog žita sugrađanima. Predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Nova Gradiška profesorica Marija Petričević istaknula je kako se radi o tradicionalnoj akciji kojom, uz podjelu božićnog žita, građanima čestitaju predstojeće blagdane.

– “Hrvatska demokratska zajednica prva je stranka Republike Hrvatske. Naša politička stranka prepoznata je kao najsnažnija na nacionalnoj razini, svojim sposobnostima i zalaganjem nastojimo okupljati članstvo i voditi njegovo djelovanje na dobrobit građana Nove Gradiške, članica i članova HDZ-a. Ove smo godine preselili u nove prostore, hvala svim nesebičnim donatorima na pomoći i kupnji potrebnih uređaja. Sve što smo planirali i ostvarili smo, čak i više od planiranoga. Kada rezimiramo godinu, zadovoljna sam radom i krasnim mladim ljudima koji su aktivni članovi stranke. Danas provodimo tradicionalnu akciju podjele pšenice ali i polaganjem vijenaca jer je obljetnica smrti našeg prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Od srca svim građanima želimo obilje mira i blagoslova za božićne i novogodišnje blagdane.”

Mladež HDZ-a želi ovom akcijom podsjetiti sugrađane na blagdane koji su pred nama. Zapakirana pšenica koju su poklanjali je lijepa tradicija sijanja pšenice, što je još jedan od simbola koji će ljudi donijeti u svoje domove. Smatraju to lijepim načinom da se osvijestimo i sjetimo vremena u kojem živimo, adventa i Božića koji nam dolazi.

Komentari
Prethodni članakUdruga CRVENI DOL- organiziraU nedjelju pogledajte zimski off road
Sljedeći članakVažna obavijest Općine Rešetari povodom nastalih problema uzrokovanih velikom količinom padalina