Gradska knjižnica Nova Gradiška sinoć je bila domaćin vrijedne promocije knjiga talentirane književnice i pjesnikinje Jasne Šemiga – Pintarić i Leontina Čape Milenića koji piše i objavljuje pod pseudonimom Eric Johansson.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Gradske knjižnice Biljane Dakić, promociju je vodila novinarka Martina Piccolo.

Jasna Šemiga – Pintarić predstavila je svoj roman pod nazivom „Ljubav dolazi kasnije”, roman ljubavne tematike nominiran za knjigu godine na Facebook stranici Pisci i i književnost koji trenutno zauzima visoko šesto mjesto u konkurenciji 50 najboljih knjiga.

– Dolazim iz malog mjesta Šandrovac u blizini Bjelvoara. Pisanje je moja najveća strast, ljubav i hobi. Iako radim u poštanskom uredu, s knjigom se stalno družim i puno pišem. Na svijet uvijek gledam pozitivno, a život smatram prekrasnim, najljepšim darom. Veselim se svakom novom danu, vesele me sitnice, a iznad svega cijenim iskrenost i poštenje. Pišem od osnovne škole. Godinama sam pisala dnevnik, a s navršenih 15 godina napisala sam prvi roman. Nakon toga počela sam pisati i pjesme. 2016. godine dogodio se na fb sudbonosni susret s urednikom moje prve zbirke pjesama „Nemir iz utrobe”. Nakon duge apstinencije od 20 godina, ponovno sam počela pisati, najprije pjesme i kratke priče, a nakon njih pomislila da bih mogla napisati i roman koji se večeras nalazi pred vama – istaknula je, između ostalog, Jasna Šemiga – Pintarić.

– Roman „Ljubav dolazi kasnije” romantična je ljubavna priča s elementima erotike koji sam napisala za mjesec dana. Knjiga je prihvaćena jako dobro i brzo rasprodana. Nakon toga, odlučila sam se na malo radikalniji potez i pomno pripremila drugo izdanje romana, u novom ruhu.

Ljubiteljima knjige sinoć se predstavio i Leontin Čapo Milenić, književnik, prevoditelj i lektor:

– Inače koristim pseudonim Eric Johansson za fantasy, SF i horor romane koje pišem. Dosada sam objavio dvije knjige, prva je izašla 2011. godine i zove se „Kordina šaka”. Jedan je to od prvih crnohumornih trash romana s elementima fantastike objavljenih u Hrvatskoj. Uslijedila je knjiga „Izlet smrti”, crnohumorni trash horor. Ove godine bi mi trebao izići novi humoristični fantasy roman „Kraljevstvo nade”. Inače, sam veliki avanturist po prirodi, volim putovati i dosada sam obišao niz zemalja. Na svakom od tih putovanja, našao sam nešto što me inspiriralo i što je zasigurno našlo mjesta u nekom od mojih romana – istaknuo je, sinoć, između ostalog ovaj mladi autor.

 

Komentari
Prethodni članakŽupaniji gotovo dva milijuna kuna za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda
Sljedeći članakNa odmorištu kraj Novske usmrtio tri osobe: Vozač kamiona pušten na slobodu!