Gradska knjižnica Nova Gradiška poziva na promociju knjige “Počivali u nemiru” novogradiške književnice Elvire Slišurić. Susret će se održati danas, s početkom u 18.30 na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška.

O knjizi:

Zapadna Slavonija. Dom za starije i nemoćne osobe. Pregršt sudbina, priča i sjećanja. I jedno ubojstvo koje je poremetilo ustaljenu svakodnevicu, ali i nanovo oživjelo neželjene duhove prošlosti. Policijskom inspektoru događaje pripovijeda 81godišnja štićenica Olga iz svoje perspektive u kojoj se isprepliće sadašnjost, reminiscencije na djetinjstvo i život koji neumitno ide svome kraju, pasaži o književnosti, kiši, starim legendama… Iz njezine priče tako postaje jasno što je prethodilo tragičnom događaju, tko su bili njegovi akteri, upoznajemo štićenike ovog doma i njegove zaposlenike te polako, stranicu po stranicu, rasvjetljava se i motiv koji je vodio ovakvom raspletu još iz davne prošlosti.

Životopis:

Elvira Slišurić rođena je 1973. u Novoj Gradiški. Pola radnog vijeka posvetila je radijskom poslu dotaknuvši se književnosti kroz emisije »Književni razgovori« (Radio Nova Gradiška) i »Kazališni caffe« (Radio Samobor).

Nakon što je savladala radionicu kreativnog pisanja kod Karmele Špoljarić, objavljuje 2014. godine roman prvijenac »Sreća prati hrabre« (Hena com, Zagreb). Slijedi potom roman za djecu »Kuća kralja paukova« (Studio TiM, Rijeka, 2017.) te “Počivali u nemiru”.

 

Komentari
Prethodni članakU kinu ne propustite komediju “Ta luda vjenčanja 3”
Sljedeći članakBesplatni webinar: Financije za obrtnike paušaliste