Gradska glazba Nova Gradiška po petnaesti je put svome gradu poklonila predbožićni koncert, ujedno još jedno događanje za nadolazeći Dan grada i rođendan Župe Blažene Djevice Marije.

Dom kulture bio je premalen prostor za sve ljubitelje glazbe koji su sinoć htjeli čuti koncert Gradske glazbe. Gradska glazba ima širok glazbeni repertoar, od glazbenih djela klasične glazbe do popularnih hitova Beatleasa. Gradska glazba s nama obilježava velike obljetnice, ali i u najtužnijim trenutcima ispraća naše najmilije.  Kako bi sinoćnji koncert bio potpuniji, svaki blok glazbenih izvedbi svojim je bogatim znanjem iz glazbene povijesti popratio dr. Radomir Dumičić.

Tako su se na sinoćnjem repertoaru našle popularne skladbe – „I feel good“, „Just a gigolo“, a posebno je bilo zanimljivo čuti izvedbe slavnih skladbi megapopularnih Batleasa. Kako bi se glazbeni doživljaj obogatio raznovrsnošću, na sinoćnjem su koncertu gostovale i članice ženske pjevačke skupine „Davor“, izvevši tradicionalne i popularne skladbe s kojima su u svom bloku pjesama dočarali slavonsku ravnicu, ali i mediteransko podneblje,a sve uz gitarističku pratnju.

Na svoje glazbenike koji uživaju u sviranju na limenim instrumentima, ali i gitarama i bubnjevima, ponosan je bio kapelnik Gradske glazbe Goran Franić te je za kraj, kao predzadnju skladbu, priredio „Radetzky marš“ – popularnu koračnicu iz pera Josepha Straussa, a novogradiška je publika ovu izvedbu popratila bogatim pljeskom, popraćen konfetama, kao na Novogodišnjem koncertu u Beču, koji redovito završava izvedbom upravo ove koračnice.

Na kraju koncerta predsjednik društva Zdravko Sokić uručio je priznanja članovima koji su godine svoga slobodnog vremena podarili upravo Gradskoj glazbi. Za pet godina glazbenog rada priznanje su dobili Paula Benić, Matija Đurasek, Mihael Marek, Dora Malnar, Sara Malnar, Sara Franić, za petnaest godina glazbenog rada Tomislav Matešković, Oliver Gazić, te za trideset bogatih godina Tihomir Stanišić.

Autor: Mario Trupinić/photo: novagra.hr

Komentari
Prethodni članakPredizborni skup HDZ-a u Okučanima
Sljedeći članakMemorijal Predrag Štrbac