Sjajan uspjeh bilježe članovi Gradske glazbe Nova Gradiška.

Na 31. susretu hrvatskih puhačkih orkestara, središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je tijekom vikenda 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom okupila najuspješnije hrvatske puhačke orkestre, Gradska glazba Nova Gradiška osvojila je drugu nagradu.

Orkestri, sudionici nastupa, na 31. susretu izborili su stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja. Natjecateljski program odvijao se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok se revijalni dio odvijao na glavnim gradskim trgovima. Tom su prigodom posjetitelji imali priliku poslušati promenade koncerte orkestara.

Svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vindolskom, 500 glazbenika iz 13 odabranih orkestara A i C kategorije pod ravnanjem Josipa Kapovića, dirigenta Gradske limene Glazbe Petrinja zajedničkim su snagama uveli u natjecateljski program Susreta. Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučili su o nagradama :

U C kategoriji kategoriji koncertnog programa Zlatnu plaketu s pohvalom osvojila je Gradska limena glazba Petrinja. Zlatne plakate osvojili su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Krapina. Dobitnici Srebrne plakete su Puhački orkestar DVD-a Kašina, Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela, Gradska glazba Nova Gradiška i Puhački orkestar Čazma. Puhački orkestar Goričan, Puhački orkestar grada Ludbrega i Puhački orkestar DVD-a Petrovina nagrađeni su brončanom plaketom, a Puhački orkestar DVD-a Ogulin pohvalom.

– Sretni smo zbog uspjeha, nagrada nam puno znači i poticaj je za dalje.

Izveli smo skladbe:Kada jednom ovom zafalim se tilu, The House of the Rising Sun

Counting Stars i Feeling good. Konkurencija je bila jaka, no uporni rad, trud i zalaganje na kraju su se isplatili – kaže Goran Franić, dirigent Gradske glazbe Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakNa Goricama održana svečanost obilježavanja 26. obljetnice osnutka 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune” (FOTO)
Sljedeći članakGrad Nova Gradiška nagradio najbolje učenike koji su osvojili nagrade na državnim natjecanjima / photo