Sjajan uspjeh bilježe članovi Gradske glazbe Nova Gradiška.

Na 31. susretu hrvatskih puhačkih orkestara, središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je tijekom vikenda 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom okupila najuspješnije hrvatske puhačke orkestre, Gradska glazba Nova Gradiška osvojila je drugu nagradu.

Orkestri, sudionici nastupa, na 31. susretu izborili su stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja. Natjecateljski program odvijao se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok se revijalni dio odvijao na glavnim gradskim trgovima. Tom su prigodom posjetitelji imali priliku poslušati promenade koncerte orkestara.

Svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vindolskom, 500 glazbenika iz 13 odabranih orkestara A i C kategorije pod ravnanjem Josipa Kapovića, dirigenta Gradske limene Glazbe Petrinja zajedničkim su snagama uveli u natjecateljski program Susreta. Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučili su o nagradama :

U C kategoriji kategoriji koncertnog programa Zlatnu plaketu s pohvalom osvojila je Gradska limena glazba Petrinja. Zlatne plakate osvojili su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Krapina. Dobitnici Srebrne plakete su Puhački orkestar DVD-a Kašina, Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela, Gradska glazba Nova Gradiška i Puhački orkestar Čazma. Puhački orkestar Goričan, Puhački orkestar grada Ludbrega i Puhački orkestar DVD-a Petrovina nagrađeni su brončanom plaketom, a Puhački orkestar DVD-a Ogulin pohvalom.

– Sretni smo zbog uspjeha, nagrada nam puno znači i poticaj je za dalje.

Izveli smo skladbe:Kada jednom ovom zafalim se tilu, The House of the Rising Sun

Counting Stars i Feeling good. Konkurencija je bila jaka, no uporni rad, trud i zalaganje na kraju su se isplatili – kaže Goran Franić, dirigent Gradske glazbe Nova Gradiška.

Komentari