Za razliku od dosadašnjih sramoćenja sebe i gradskih vijećnika s njegove liste, ovaj put Bigović je obrukao brodsko-posavskog župana i predsjednika novogradiškog HDZ-a, Danijela Marušića.

CERNIČKA ŠAGOVINA – U nedjelju, 18. prosinac 2016., u Cerničkoj Šagovini, 25. put obilježena je Akcije „Šagovina 91″, jedna od najznačajnijih bitaka u obrani Nove Gradiške.

Tim povodom su, tradicionalno, okupili se pripadnici novogradiške 121. brigade i drugih postrojba koje su sudjelovale u obrani novogradiškog kraja. Bili su tu i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici državne uprave i lokalne samouprave te brojni mještani.

U kojoj mjeri je manifestacija bila svečana vidljivo je u prilozima radijang OVDJE i novagre OVDJE.

Unatoč svečanom činu i nabujalim emocijama kod svih prisutnih, nikome nisu promakle dvije činjenicce koje se nikako drukčije ne mogu okarakterizirati nego kao incidenti.

Svima prisutnima upalo je u oči kako na komemoriranju nije bio prisutan nitko od predstavnika Grada Nove Gradiške – ni gradonačelnik, Vinko Grgić, ni njegova zamjenica, Vesna Đapić. Navodna odluka Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata kako će na komemoraciji Grad predstavljati zapovjednici postrojbi Josip Mikšić, Adam Tomičić i Jozo Buntić, nije validna jer, na ovakvim događanjima, Grad ne mogu predstavljati udruge građana.

Ili su ovo dvoje gradskih dužnosnika događaj okarakterizirali kao manje važan u odnosu na, recimo,  sesiju SDP-ove elite koja je dan prije boravila u gradu, ili im je netko podmetnuo ideju kako njihova nazočnost komemoriranju događaja u Šagovini nije potrebna i, na taj način, izložili ih predizbornim kritikama političke konkurencije – zbog njihove neosjetljivosti za ‘sveta’ događanja u Domovinskom ratu.

Pored velikog propusta, u ovom slučaju, neodgovornog gradonačelnika Grgića, drugi incident je iz oblasti već uobičajenih bizarnosti novogradiškog političkog nametljivca u prostor i događaje, nedavno smijenjenog HDZ-ovog gradonačelnika Nove Gradiške, Željka Bigovića.

Za razliku od dosadašnjih sramoćenja sebe i gradskih vijećnika s njegove liste, Bigović je ovaj put obrukao brodsko-posavskog župana i predsjednika novogradiškog HDZ-a, Danijela Marušića. Naime, Marušić je pristao biti asistent Bigoviću tijekom njegova odavanja pošte poginulim braniteljima. To što je Bigović, ustvari, prikrpio se Marušiću tijekom njegova prilaženja mjestu na kojem je želio pokloniti se poginulima – ni malo ne opravdava Marušićev oportunizam i podčinjeno hodanje Bigoviću s lijeva.

 

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiška bolnica spasa – noćas primila unesrećene Afganistance / Foto / Video
Sljedeći članakKatica Golubičić na čelu brodsko-posavskih starčevićanaca