Gradonačelnik Željko Bigović sazvao je za danas u 12.00 sati sjednicu Gradskog vijeća s jednom točkom Dnevnog redadonošenje Odluke o privremenom financiranju grada, s obzirom da vijećnici nisu izglasali PRORAČUN za 2016. godinu.

Kako su i prethodno najavili čelnici HDSSB-a Dubravko Gubić i SDP-a Vinko Grgić njihovi vijećnici nisu došli na tu Sjednicu, jer je Predstojnik državne uprave, Mario Vučinić izrijekom naglasio kako se ta Odluka o privremenom financiranju ne može donijeti nakon 31.12.2015. i kako će je proglasiti ništavnom ukolio naknadno bude donesena.

Na Sjednici se pojavilo 6 gradskih vijećnika HDZ-a, 1 gradski vijećnik HSP-a Ante Stračević, a izostao je vijećnik HSS-a. Obzirom da na Sjednici nije bilo kvoruma za njezino održavanje, Sjednica je otkazana. Nakon toga, gradonačelnik Željko Bigović zahvalio se gradskim vijećnicima, svojim zamjenicima, te suradnicima, kao i medijima koji su ih pratili posljednje dvije godine.

U međuvremenu, je na današnjoj sjednici koordinacije Vlade RH predložen Povjerenik za grad Novu Gradišku, Novogradiščanin Krunoslav Glavač, diplomirani inženjer strojarstva, koji bi uskoro trebao preuzeti upravljanje Gradom u sljedećih 90 dana.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, dr. Dražen Oršulić, rekao je kako neizglasavanjem proračuna Vlada imenuje povjerenika koji obavlja “hladni pogon” u Novoj Gradiški, te raspisuje izbore. Pred HDZ-om su izbori za koje će se pripremiti, te uskoro moraju sazvati Gradski odbor kako bi sa svojim koalicijskim partnerima izabrali kandidata za gradonačelnika te kandidate za članove Gradskog vijeća.

DSCN2365

DSCN2366

DSCN2371

Komentari
Prethodni članakMali nogometaši NK “Sloge” osvojili turnir u Novskoj / Foto
Sljedeći članakKuglači nepobjedivi