Tijekom vikenda, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela imovinskog karaktera. Policija ga sumnjiči da je dana 11. ožujka, oko 15 sati, na području Općine Cernik, provalio u kuću 36-godišnjaka te iz unutrašnjosti ukrao nekoliko stotina kuna. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem, potvrdili su sumnju, da su 48-godišnjak i 57-godišnjak počinili kazneno djelo krađe. Pritom je utvrđeno, da su osumnjičeni, u vremenu od 29. prosinca 2017. do 9. siječnja 2018. godine na području općine Slavonski Šamac, iz šume (vlasništvo Hrvatskih šuma) posjekli više od stotinu raznih stabala, te odvezli kući, iskoristivši za ogrjev. Policija protiv 48-godišnjaka i 57-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

VOZAČI PRILAGODITE BRZINU VOŽNJE UVJETIMA I STANJU NA CESTAMA!

Prošli tjedan (od 12. do 18. ožujka), prilikom pojačanih nadzora prometa, policijski službenici su evidentirali 509 prometnih prekršaja, od čega 169 prekršaja nepropisnih brzina, 158 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droga, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.  U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača osobnog automobila (24-godišnjak) iznosila je 1.70 promila (utvrđena 13. ožujka, oko 18.15 sati, na autocesti A3). Također je utvrđeno, da je 52-godišnjak upravljao biciklom, pod utjecajem alkohola (s 1.69 promila, dana 18. ožujka, oko 0.50 sati, u Svačićevoj ulici, u Slavonskom Brodu). Najveća brzina izvan naselja (na autocesti A3), iznosila je 201 km/h (osobnim automobilom upravljao 42-godišnji državljanin Kosova). U Brodskom Stupniku, osobnim automobilom upravljao je 42-godišnjak, krećući se brzinom od 118 kilometara na sat, a u Batrini (17. ožujka), 19-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, krećući se brzinom od 134 km/h.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, i dalje će pojačano nadzirati promet tijekom ožujka. Pritom će koristiti svu raspoloživu opremu i tehniku, a naglasak policijskih kontrola će biti vožnja pod utjecajem alkohola i droga, no sankcionirati će i druge prometne prekršaje, kao što su nepropisne brzine, nekorištenje sigurnosnih pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje i sl.

Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja. 

Policija podsjeća sudionike u prometu na obvezu korištenja zimske opreme, te obvezu čišćenja snijega i zaleđenih vjetrobranskih stakala, prije uključivanja vozila u promet. Također je bitno u zimskim uvjetima brzinu vožnje svoga vozila, prilagoditi uvjetima i stanju na cestama, a ako se polazi na duže putovanje, pravovremeno se informirati o vremenskim uvjetima.

Komentari