Prilikom izlaganja na aktualnom satu na 10. Gradskom vijeću, gradonačelnik Vinko Grgić prezentirao je Idejno rješenje kampusa za studente. Kampus bi se trebao izgraditi na prostoru iza zgrade suda sve do potoka Šumetlica.

-Najinteresantniji nam je studij IT informatike. Idejni projekt je gotov, a u ovom trenutku radimo glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole. Nadamo se da ćemo do kraja godine dobit građevinsku dozvolu, a slijedeće godine planiramo kandidirat projekt na jedan od niza fondova koji mogu doprinijeti sufinanciranju. Ako dobijemo potporu Grad se može i zadužiti jer je to ozbiljna stvar.- objasnio je gradonačelnik Grgić planove vezane uz kampus

Na dovođenju IT studija ozbiljno se radi, istaknuo je gradonačelnik.

-Ono što je najvažnije jest dovesti ljude, vrhunske predavače, ljude koji će biti zainteresirani za rad i koji će zainteresirati našu djecu da dođu tu studirati. To je jednostavno rečeno, ali je jako teško izvedivo. Radimo i s određenim profesorima, doktorima znanosti koji su pokazali interes. Privodimo te razgovore kraju i nadam se da ćemo uspjeti i osigurati sredstva za njihov rad. Nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti izgradnji – izjavio je Grgić.

Komentari