I u ovoj akademskoj godini Grad Nova Gradiška stipendirat će učenike i studente s područja grada. U proračunu Grada za 2022. godinu za tu svrhu izdvojeno je 428.000,00 kuna.

Svečanost dodjela stipendija održana je, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, u novoj Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška uz nazočnost gradonačelnika Vinka Grgića, zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića i koordinatora Vlatka Greinera.

Dodijeljeno je 28 studentskih i 18 učeničkih stipendija. Primaju ih tijekom svih 12 mjeseci kalendarske godine. Studentima će tako u sljedećim mjesecima na račun „sjedati” 1000,00 kuna koliko iznosi studentska stipendija, dok će učenici mjesečno dobivati 800,00 kuna, koliko iznosi učenička stipendija:

– Ono što veseli je da imamo novih sedam studentskih i četiri učeničke stipendije. Vjerujem da će ovo studentima biti dobar vjetar u leđa i poticaj da uspješno završe školovanje i jednoga se dana vrate u naš grad. Ono na čemu inzistiram da svakog prvog u mjesecu novci iz gradskog Proračuna idu za učeničke i studentske stipendije. Nama su djeca i njihova edukacija najvažniji i to je najmanje što možemo učiniti za njih. Na taj način želimo pokazati ljudima da držimo do njih i da, s druge strane, uvijek mogu računati na te novce i da je njihov grad, grad povjerenja – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Na pitanje je li se i ove godine odrekao gradonačelničke plaće u korist učenika i studenata gradonačelnik je odgovorio:

– Ja plaću dobivam u Hrvatskom saboru, sredstva od gradonačelničke plaće usmjerena su za stipendiranje studenata i učenika i braniteljsku populaciju.

 

Komentari
Prethodni članakVatrogasna zajednica grada Nova Gradiška u samom vrhu po provedenim osposobljavanjima i usavršavanjima
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 259 novih slučaja zaraze